UKINUTI DOSMANLIJSKE SANKCIJE SIRIJI: Lider radikala ismejao AMERIKANCE ZBOG NAPADA NA SIRIJU

mogerini

Vojislav Šešelj – Foto: Printscreen/instagram

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, izjavio je danas da je Srbija morala da se opredeli i osudi vazdušne napade na Siriju i sirijski narod, jer su oni osudili agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Šešelj je u Narodnoj skupštini Srbije kazao da je narod Sirije uvek bio prijateljski narod sa srpskim narodom, i da zato Srbija mora biti solidarna sa njima.

„Sirijski predsednik i sirijski narod su žestoko osudili agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine. Dosmanlijski režim je zaveo sankcije Siriji i mi nikada nismo zvanično čuli da su te sankcije i ukinuli, stoga i tražimo – ako nisu ukinute, da se ukinu. Nama je sirijski narod prijateljski narod, uvek je bio i mi moramo biti solidarni sa njim,“ kazao je lider radikala.

On je dodao da Srpska radikalna stranka srdačno čestita sirijskom narodu i predsedniku Bašaru el Asadu na „velikoj pobedi protiv agresorskih zapadnih sila: Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske.“

„Zapadnjačke sile su pretile, pa moljakale da bar malo spasu obraz. Unapred su najavile gde će da istresu svoje rakete, a nijedna nije pogodila cilj. Porušeno je nekoliko zgrada, niko nije ubijen i nijedno skladište hemijskog oružja nisu uništili, jer ga nije ni bilo,“ ocenio je on.

Šešelj je dodao da je veliki uspeh sirijske vojske to što je oborila 71 od ukupno 105 krstarećih raketa.

„Spejs Iks“: Želimo da pronađemo život u drugoj galaksiji

„Na snimcima se videlo kako te rakete eksplodiraju u vazduhu. Da li je bilo 71 ili 65, nije bitno, ali više od pola ih je oboreno starim sovjetskim naoružanjem,“ kazao je Šešelj i dodao da je dobro što nije bilo „žestokog uzvraćanja“ ni od Rusa ni od Sirijaca.

„Treba dati upozorenje zapadnim silama da se više ne igraju sa takvim stvarima. Američki zubi su napokon polomljeni, Amerika nigde ne može efektivnu vojnu intervenciju da izvede ako joj se suprotstavljaju Rusija ili Kina. Pretili su oko Severne Koreje, pa odustali, onda su pretili oko Sirije, pa odustali,“ istakao je Šešelj.

On je u Skupštini Srbije kazao da je došao da održi konferenciju za novinare ne bi li „video da li će ga danas neko javno nazvati ‘ratnim zločincem’, pa da mu odmah njušku razbijem.“

„Evo, nisu se ni pojavili ti kandidati, a kamoli da se neko usudio da to uradi. Niko, jer odmah njuška pukne ko od šale,“ kazao je on i dodao da je „trenirao tokom vikenda.“

(Skandalozno.rs/Izvor: pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "UKINUTI DOSMANLIJSKE SANKCIJE SIRIJI: Lider radikala ismejao AMERIKANCE ZBOG NAPADA NA SIRIJU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.