UKRAJINA samouverena: U slučaju rata, Rusija će imati 4-5 puta veće gubitke od nas

Ilustracija

foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane Ukrajine tvrdi da će pobediti rusku vojsku u slučaju sukoba.

Ako između Rusije i Ukrajine izbije sveobuhvatni sukob, gubitak Moskve će biti četiri puta veći nego Kijeva, veruju u ukrajinskom Ministarstvu odbrane.

Rusija može da izgubi do 20 hiljada vojnika u slučaju rata sa Ukrajinom, smatra direktor Odeljenja za socijalnu i humanitarnu politiku Ministarstva odbrane Ukrajine Valentin Fedičev. On je to rekao u intervjuu TV kanalu „Espreso“.

Istovremeno, on je predvideo da bi gubitak ukrajinske vojske bio četiri puta manje – oko pet-šest hiljada ljudi.

– Ako neprijatelj koristi avijaciju, postoje one trupe koje stoje na našim granicama i spremne su da idu u napad. Proračuni su pokazali – 20 hiljada poginulih. Oni će izaći na Dnjepar i faktički će uništiti svoju pešadiju – izjavio je ukrajinski zvaničnik.

Prema mišljenju Valentina Fedičeva, ukrajinska vojska ima i resurse da vodi borbene operacije.

Visoki zvaničnici u Ukrajini i na Zapadu su više puta izjavili da se Rusija meša u sukob u Donbasu, ali dosad nisu pokazali nikakve dokaze.

Moskva u odgovoru na optužbe tvrdi da apsolutno nije upućena u dešavanja na jugo-istoku Ukrajine i da nije jedna od strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu.

Osim toga, u Ministarstvu odbrane Rusije više puta je rečeno da ne postoji nikakve ruske vojne trupe na granici sa Ukrajinom ili u Donbasu.

(Pravda)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "UKRAJINA samouverena: U slučaju rata, Rusija će imati 4-5 puta veće gubitke od nas"

  1. Rasturice ih, kao sto su ih do sada ”rasturali”?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.