Ukrajinci napravili novi tenk: Kada su pokazali fotografije, svi su se nasmejali! – VIDEO

Oklopno vozilo

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova, Arsen Avakov taman se u subotu pohvalio na svom profilu na Fejsbuku novim „vojnim čudom“, tenkom domaće proizvodnje, nazvanom Azovac, kad ga je prvo poklopila ukrajinska štampa, a onda i ruske komšije.

Azov je napisao da bataljon Azov testira „prvi inovativni urbani tenk“ i zahvalio se donatorima, mada nije objasnio zašto se izrada domaćeg naoružanja finansira donacijama, pa je završio borbenim uzvikom „neka drhte neprijatelji Ukrajine!“.

Ukrajinska štampa prva se ogasila i dala tenku drugi naziv – „poražavajući“.

[adsenseyu1]

A zatim se na Tviteru oglasio i zamenik premijera Rusije, Dmitrij Rogozin, inače zadužen za modernizaciju ruskih oružanih snaga, i našalio da se je „razorni ukrajinski tenk“ napravljen od kontejnera za đubre.

I po samom dizajnu tenk je stvarno prava retkost, pa Rogozin predlaže evo ovu varijantu za daljnju modernizaciju Azovca uz komentar „možda bi ovaj model bio zanimljiv ukrajinskom Ministarstvu unutrašnjih poslova“.

http://twitter.com/artemij_s/status/670683539969581057/photo/1

Naravno, usledio je niz duhovitih komentara kao što je „Dmitri, da li postoji lažna slika, pa ovo je izvorna fotografija!“

[adsenseyu1]

Mnogi slični pokušaji ukrajinskih vlasti mesecima zasmejavaju rusku stručnu zajednicu, ali ukrajinski vojni eksperti insistiraju na tome da njihovi uspesi „teraju strah u kosti“ neprijateljima Ukrajine.

(alter mainstream info.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ukrajinci napravili novi tenk: Kada su pokazali fotografije, svi su se nasmejali! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.