Velika svetska misterija: Čak 52 vrhunska bankara poginula su ili su se ubila u poslednjih 19 meseci!?

Misteriozne smrti bankara

Velika misterija nadvila se nad finansijskom scenom u svetu – čak 52 vrhunska bankara poginula su ili su se ubila u poslednjih 19 meseci. Samo ove godine ubilo se ili je poginulo 37 vrhunskih bankara.

Crna serija počela je 2013. kada se skokom kroz prozor ubio David Rosi, direktor u banci Monte dei Paschi. Posle mesec i po skokom iz voza u pokretu ubio se David Vilijam Vejgud, menadžer u HSBC.

Osobito šokantna bila je smrt američkog bankara Šona D. Milera, kome je prerezan grkljan u njegovom kupatilu 18. novembra ove godine.

Dva poslednja primera dogodila su se u Belgiji i u Velikoj Britaniji.

Početkom novembra u Belgiji je nestao Gert Tak (52) koji je u jednoj velikoj banci vodio račune bogatih. Nakon mesec dana policija je njegovo telo pronašla na plaži u Ostendeu, a na njemu nije bilo nikakvih tragova nasilja.

[adsenseyu5]

Iako se nagađa da je možda želeo da pobegne s novcem svojih klijenata, njegove kolege odbacuju takve teorije.

Pre nedelju dana londonski investicioni bankar Skot Jang pronađen je naboden na šiljke ograde ispred zgrade u kojoj je živeo. Navodno je skočio iz svog penthausa u zgradi koja se nalazi pokraj kuće u kojoj je nekad živeo bubnjar Bitlsa Ringo Star.

Policiji i vatrogascima trebalo je nekoliko sati da njegovo telo skinu sa ograde, a mediji su sledećeg dana pisali da je reč o još jednoj sumnjivoj smrti, 37. u ovoj godini.

Na brojnim blogovima već se raspreda o teorijama zavere i o misteriji koja obavija sve ove nesrećne događaje.

Toga je, doduše, bilo i 2008. na početku velike krize, ali to su mahom bila samoubistva.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Večernji.hr)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "Velika svetska misterija: Čak 52 vrhunska bankara poginula su ili su se ubila u poslednjih 19 meseci!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.