Vizija Nikole TESLE: Evo kako je predvideo pojavu SMARTFONA!

Genije

foto: Reuters

“Bićemo u stanju da komuniciramo jedni sa drugima i to odmah, u trenutku govora, bez obzira na udaljenost”, rekao je Tesla jednom. Čuveni naučnik rođen je na današnji dan pre 160 godina.

Kada je Nikola Tesla početkom 20. veka govorio, on je zasigurno opisivao tehnologiju današnjice nego svog doba. Još tada je predvideo pametne telefone, GPS i internet.

[adsenseyu1]

Čuveni naučnik govorio je osam jezika, imao fotografsko pamćenje i preko 300 patenata za svog života.

Nikola Tesla

foto: Napoleon Sarony / WikipediaNikola Tesla

Čini se da je Tesla predvideo stvaranje smartfonova još 1926. godine u jednom intervjuu.

[adsenseyu1]

“Kada bežično povezivanje bude potpuno dostupno, cela zemlja će biti pretvorena u jedan veliki mozak. Bićemo u stanju da komuniciramo odmah, bez obzira na udaljenost. I ne samo to. Putem televizije i telefonije savršeno ćemo da čujemo jedni druge, kao da pričamo licem u lice, bez obzira što smo kilometrima daleko. Postojaće i instrumenti preko kojih ćemo to moći da radimo i to će biti jednostavno u poređenju sa sadašnjim telefonima. Čovek će biti u mogućnosti da nosi taj instrument u džepu od svog prsluka”, rekao je Tesla u intervjuu.

Njegova rečenica bila je proročanska očigledno. Tesla je takođe dao i druge futurističke primedbe tokom intervjua i predviđao je kako će žene da budu mnogo jače u budućnosti.

“Borba žena za jednakost završiće se novim poretkom, kada će njihova superiornost znatno da poraste tokom vremena”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic/Time)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vizija Nikole TESLE: Evo kako je predvideo pojavu SMARTFONA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.