Vladimir Putin: Neki ne mogu da prihvate da nisu jedina sila na svetu, a to dovodi do sukoba

Intervju

Vladimir Putin – foto: AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nespremnost pojedinih zemalja da prihvate multipolaran svet dovodi do sukoba.

“Očigledno je da se svet transformiše u multipolaran. Istovremeno, uporna nespremnost pojedinih zemalja da prihvate tu novu realnost dovodi do sukoba”, rekao je Putin na plenarnom sastanku međunarodnog foruma o razvoju parlamentarizma, a prenosi TASS.

Putin je poručio da je hitno potrebno izgraditi poverenje u savremenom svetu.

Njegova globalna agenda je složena i obimna. On se suočava sa velikim izazovima i stvarnim, a ne imaginarnim, pretnjama“, istakao je Putin.

On smatra da odgovor na ove pretnje može biti efikasan ukoliko celokupna međunarodna zajednica postane svesna tih pretnji i ukoliko su zemlje spremne na pregovore i donošenje kolektivnih odluka.

Putin je naglasio da postoji potreba za vođenjem razgovora o svetskim pitanjima usredsređenim na koncepte suvereniteta i prava država na integritet njihovih puteva. On je ubeđen da će to omogućiti da se odobre pravila koja su obavezujuća za primenu, a ne samo deklaracije.

Ruski predsednik je poručio da će ti koraci otvoriti nove prilike svetu da se bori protiv terorizma, krijumčarenja droge i obezbedi bezbednost u sajber prostoru, a pomoći će i da se ukinu trgovinske barijere i prevaziće nejednakost u rastu u različtim oblastima na planeti i njihovim posledicama, kao što je migraciona kriza.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vladimir Putin: Neki ne mogu da prihvate da nisu jedina sila na svetu, a to dovodi do sukoba"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.