Vojislav Šešelj: Teško smo poraženi, samleveni smo na izborima

Presuda

Vojislav Šešelj – foto: Fejsbuk SRS

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je SRS teško poražena na izborima za odbornike Skupštine Beograda.

On je istakao da ne očajava i da nije i neće razmišljati o podnošenju ostavke.

“Mi smo na izborima poraženi, teško poraženi, ali ne očajavamo. Mi našu borbu nastavljamo. Samleveni smo u jednom mlinu, gde je jedan vodenični kamen bio (Aleksandar) Vučić, a drugi (Dragan) Đilas”, kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da razmišlja o političkoj odgovornosti, ali da o podnošenju ostavke nije i neće razmišljati jer je “nedavno odlučio da živi još najmanje 20 godina i da se do poslednjeg daha bavi politikom”.

“Politika je moja sudbina. Ostajemo čvrsti, stabilni, dostojanstveni, pa makar nijedan glas nikada na izborima ne dobili”, kazao je Šešelj i dodao da se u SRS-u neprekidno pojavljuju nova lica, ali da će neko mlađi moći da preuzme njegovu funkciju tek kada dokaže da je pametniji, sposobniji, iskusniji i odgovorniji.

On je kazao da SRS neće promeniti ništa u svom programu i ideologiji, dodajući da veruje da će kolektivna narodna svest građana sazreti do te mere da na idućim parlamentrnim izborima prođu mnogo bolje.

Šešelj je kazao da činjenica da su američki i britanski ambasadori obilazili neka biračka mesta na izborima za odbornike Skupštine Beograda “zla slutnja Srbiji i dramatično upozorenje” da SAD i Velika Britanija spremaju “veliko zlo”.

“Srpska vlada ne sme skrštenih ruku to da posmatra, nije dovoljno reći što je rekao (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić: ‘Poslaćemo mi posmatrače na američke i britanske izbore“, kazao je Šešelj.

On je rekao da Vlada Srbije treba što pre da donese odluku o davanju diplomatskog statusa Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu i da isti takav centar otvori na teritoriji Vojovodine i u centralnoj Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija hitno treba da se učlani u Organizaciju Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), jer “Srbija ne sme sama, slaba i nezaštićena da dočekuje veliki udar sa zapada” tokom kojeg će biti “angažovano neuporedivo više novca, organizacija i terorističkih akata nego u vreme 2000. u pripremi za 5. oktobar”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vojislav Šešelj: Teško smo poraženi, samleveni smo na izborima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.