Vučić iznenađen reakcijom Podgorice: To je bila molba, a ja sam ćutao kada su nam držali lekcije

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na pitanje Tanjuga da prokomentariše reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da tamošnje vlasti ne podrže predloženi zakon o slobodi veroispovesti, rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore jer se ni na koji način nije mešao u njihove unutrašnje stvari.

Nije ih, kaže, ni savetovao, kako oni tvrde.

Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju interesi srpskog naroda i srpske crkve“, objasnio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem kada su se brutalno mešali u naše unutrašnje stvari, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada su iznosili svoje stavove o rešavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih.

Dodao je da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima i drže nam lekcije.

„Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam izneo molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvređenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povredio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da menjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i da sebe predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, nekog ko je plod nečijeg tobože mešanja i savetovanja“, dodao je on.

Njihovu poruku je, kaže, odlično razumeo i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

„Hvala na velikom razumevanju i što su tako brzo uslišili moju molbu i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome“, istakao je Vučić.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "Vučić iznenađen reakcijom Podgorice: To je bila molba, a ja sam ćutao kada su nam držali lekcije"

  1. http://www.antenam.net/istorija/123142-hercegovina-za-pravo-cast-slobodu-i-nezavisnost-crne-gore-protojerej-antonije-m-jaksic-2?fbclid=IwAR09Nkkj_zOs-8an3SYZ_zRN0Hq38rtpgnn48h1wlKtDlSgkpsgAE7JxC2o

    PROCITAJTE OVO PAZLJIVO PA SE ONDA MIJESAJTE I KOMENTARISITE, JADE STE RADILI PO CRNOJ GORI, TESKI STE ZULUMCARI BILI, PRVI STE UDARILI NA CRNU GORU, A MI NESTO KAD KAZEMO ODMA SE LJUTITE I VICETE KAKO NAPADA BRAT BRATA. STIDITE SE DVOLICNE BITANGE, JEDNOM STE NAM NANIJELI ZLO I VISE NIKAD. NECEMO SA VAMA U NOVE RATOVE, NECEMO SA VAMA DA SLAVIMO SVE VASE PORAZE OD KOSOVSKOG BOJA PA DO BOMBARDOVANJA 1999. GODINE. SVAKOM NORMALNOM COVJEKU JE TO IZGUBLJENA BITKA I STIDI SE VASIH VJESTACKIH PROSLAVA ZA NAJVECE PORAZE SRPSKOG NARODA. NIJE NI CUDO STO VAS JE SVAKIM DANOM SVE MANJE I MANJE, NORMALNI LJUDI BJEZE IZ SRBIJE I TRAZE BOLJE I LJEPSE MJESTO POD SUNCEM, NE ZELE VISE MRAK KOJI VI DONOSITE I MRZNJU KOJU SIJETE.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.