VUČIĆ: Kako ja na razgovorima da gledam TAČIJA i ove koji su naredili prebijanje Marka Đurića?

Vojna vežba

Aleksandar Vučić – foto: Dragana Udovičić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko ne zna kako će u budućnosti izgledati razgovori Beograda i Prištine ali da će ih sigurno biti.

“Postavlja se pitanje da li ćemo posle ovoga razgovarati, razgovaraćemo, a kako, niko ne zna kako. Kako ja da gledam (predsednika Kosova Hašima) Tačija i ove koji su naredili prebijanje Marka Đurića“, rekao je Vučić i dodao da je međunarodnim zvaničnicima rekao da “puste malo vremena da prođe, pa da će videti”.

On je rekao da se postavlja pitanje poverenja između Beograda i Prištine i dodao da on zna da su hapšenje Đurića naredili Tači i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

“Sačuvaćemo mir, a šta ćemo dalje, ni sam ne znam šta bih vam rekao”, rekao je Vučić.

On je rekao da, suštinski, prištinski zvaničnici ne žele Zajednicu srpskih opština, da žele da ona bude u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, koji bi ZSO sveo na nivo nevladine organizacije.

“To treba da bude NVO čiji će članovi moći da žvaću žvake kad im dozvole Tači i Haradinaj”, rekao je Vučić.

On je kazao da Srbi sa Kosova i Metohije neće sami pokušati da formiraju ZSO već da su spremni da to učine u skladu sa Briselskim sporazumom i onim što su predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj rekli prethodnih dana o zajednici.

Briselski sporazum potpisan je 18. ili 19. aprila 2013. godine, više od 1.800 dana neko nije ispunio svoju međunarodno priznatu obavezu niti ih je bilo ko pritisnuo da to urade”, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da Srbi i dalje hoće da formiraju ZSO sa predstavnicima kosovskih Albanaca ali je i ocenio da nikada neće doći do usvajanja statuta te zajednice jer će iz Prištine kako je naveo, uvek reći da je nešto protivustavno.

On je rekao da su ga od jutros kritikovali zbog čega razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a da je njegov odgovor da će razgovarati sa svima, kao i da će danas razgovarati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

“Moj posao je da štitim Srbiju i ne zanima me odakle ko dolazi”, rekao je Vučić.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "VUČIĆ: Kako ja na razgovorima da gledam TAČIJA i ove koji su naredili prebijanje Marka Đurića?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.