Vučić ljut na funkcionere SNS: Napravili su sektu od 80 odsto ćutologa

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić oštro je prozvao pojedine funkcionere iz svoje stranke i optužio ih je da su napravili “sektu ćutologa” u partiji!

– U mojoj stranci napravili su sektu od 80 odsto ljudi koji ćute kao zaliveni i na isti način napadaju ove iste koji su meta svakoga dana. Oni rade po principu “nemoj nas da diraš, nećemo ni mi tebe“.

Ja u tome neću da učestvujem, da plaćam reket nekome da me ne bi napadao – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na RTV Prva i tako direktno ukazao na problem hrabrosti kod pojedinih funkcionera naprednjaka da se suprostave napadima iz opozicije.

Funkcioner SNS i poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović za Espreso kaže da podržava svaku reč koju je izgovorio predsednik Srbije i lider naprednjaka, jer je delovanje takvih funkcionera, kako tvrdi “osetio na svojoj koži“.

-Ja sam neko ko je sve to prošao i plašim se da će u narednom periodu toga biti u još većem obimu. Predsednik je sve u pravu, postoje razni funkcioneri od lokala, pa do vrha koji kalkulišu, prave razne dilove i ponašaju se po tom principu. S druge strane mi koji na to ne pristajemo trpimo ozbiljne pritiske ugrožene su nam porodice, napadaju nam porodice, dolaze ljudima pred kuću – kaže nam Đukanović i dodaje:

– Često se pitam da li mi to pogibosmo za one idiote koji nas prave idiotima? Ja dugujem veliku zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću, on mi je dao šansu i da nije njega mnogi od nas ne bi imali priliku bilo gde da se pojavimo. Onda ja osećam moralnu odgovornost da ga branim. Jer je to potpuno normalno. Ko se toga stidi, treba da ga bude sramota.

Aleksandar Vučić: “Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW-a”

Ministarka saobraćaja i građevine i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović kaže za Espreso da će naprednjaci imati snage da se izbore sa svim o čemu je Aleksandar Vučić govorio.

– Predsednik je u pravu. Slažem se, ali isto tako znam da se sve to vidi. Verujem da ćemo imati snage da se sa svim tim izborimo kada dođe vreme – rekla nam je Mihajlovićeva.

I potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za naš portal da su reči predsednika Srbije i šefa naprednjaka potpuno na mestu.

– Sve je u pravu. Mnogima je borba za lični konfor važnija od borbe za stranku i njenu politiku. Zato i ćute, kako ne bi narušili komfor koji su dobili upravo zahvaljujući stranci. Skupština stranke će biti prilika da se članovi izjasne o tom pitanju – kaže nam Jovanov.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić ljut na funkcionere SNS: Napravili su sektu od 80 odsto ćutologa"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.