Vučić: Mene neće da povlače za uši ni SAD, ni EU, niti bilo ko drugi ko spada u njihove štićenike

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Neki koji me kritikuju više vole NATO nego srpsku vojsku, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao da srpska vojska ne može da bude prisutna sa KiM upravo zbog prisustva NATO, jer bismo time doveli Srbiju u sukob sa vojnom alijansom.

Vučić je tim rečima prokomentarisao izjavu komandanta Komande združenih snaga NATO u Napulju admirala Džejmsa Fogoa, tokom njegovog boravka na severu Kosova, da je “NATO veoma, veoma snažan i unutar i izvan Kosova” i da KFOR ima “apsolutno” dovoljno vojnika u slučaju nemira u kontekstu pitanja podele Kosova.

“Neki koji me kritikuju više vole NATO, nego što vole srpsku vojsku. Jeste li primetili da mnogo više volimo NATO nego srpsku vojsku i draze nam je prisustvo NATO nego srpske vojske. A, ne može na KiM da bude prisustna srpska vojska upravo zbog prisustva NATO, zato što bismo doveli Srbiju u sukob sa NATO-om”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao i da su napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji stalni, ali i da ih je manje nego u periodu od 2001. do 2008. godine.

Srbija je svojom politikom uspela da “ne dozvoli” da se na Kosovu i Metohiji ponovi martovski pogrom nad Srbima iz 2004. godine.

“Uspeli smo da zaštitimo svetinje, od Dečana do Banjske i Sokolice na severu Kosova”, kazao je predsednik Srbije.

Komentarišući navode koje je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio na Fejsbuku o broju Srba i svetinja SPC južno od Ibra, povodom priča o podeli Kosova, Vučić je kazao da tu nema ničega:

“Doveli ste me u situaciju da odgovaram na tračeve”, kazao je Vučić.

Komentarišući poruku igumana Save Janjića da se nada da će međunarodna zajednica, a posebno SAD sprečiti neodgovorne pojedince i grupe obe strane, Vučić je rekao da je demantovao sve tračeve koji su izmišljeni.

“Da će nas SAD i EU da povuku za uši zbog tračeva koje su oni izmislili? Mene neće da povlače za uši ni SAD, ni EU, niti bilo ko drugi ko spada u njihove štićenike”, rekao je Vučić.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić: Mene neće da povlače za uši ni SAD, ni EU, niti bilo ko drugi ko spada u njihove štićenike"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.