Vučić: “Naš narod se borio protiv okupatora koje su neki drugi dočekivali cvećem”

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše hrvatsku politiku i odnos prema Srbima povodom zabrane ulaska delegacije srpske vojske u Hrvatsku.

Istakao je da je nama važno da onoliko koliko poštujemo svoje žrtve, poštujemo i tuđe.

“Ja razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti u Drugom svetskom ratu. Bolje da ne komentarišem izjave koje sam čuo u Poljskoj. Postojala su samo dva nacistička režima u Evropi. Ponosan sam na borbu srpkog naroda”, istakao je Vučić.

U ovakvim incidentima, kakav se danas desio na graničnom prelazu, vidi se, objašnjava, zašto nameravamo da podignemo memorijalni centar u RS i to će nas motivisati da brže radimo.

“Bolje da mi radimo svoje… Očekujemo uskoro predlog jedne od najboljih američkih kompanija o tome kako će da izgleda memorijalni centar u Gradini. Mi moramo da brinemo o tome, da nam niko ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima, žrtvama, da to bude u programu svake škole, na ekskurzijama”.

Da bi to moglo da se desi, kako kaže, to ćemo da uradimo na prostoru RS.

Kaže i da je srećan što posle toliko godina imamo dva filma o Prvom svetskom ratu, a sada ćemo imati i prve filmove o Jasenovcu što je bilo zabranjeno 75 godina.

“Naš narod se borio protiv okupatora koje su neki drugi dočekivali cvećem, pa bi danas da se ne sećamo svega što je bilo”, zaključio je Vučić.

Crno na belo: Pogledajte ulazak nemačkih trupa u Zagreb 1941. godine – VIDEO

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić: “Naš narod se borio protiv okupatora koje su neki drugi dočekivali cvećem”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.