Vučić otkrio šta će tražiti od Putina u razgovoru u četiri oka

Susret

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin – foto: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Moskvi tražiti konkretnu političku podršku za Srbiju i da veruje da će je od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i dobiti, kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

„Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu političku podršku za Srbiju. Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti kao što smo je imali u prethodnom periodu“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara da li će od Putina tražiti konkretnu podršku kada je reč o dešavanjima na KiM, prenosi Tanjug.

Vučić je ukazao da su danas drugačije okolnosti i prilike, „više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo, o svim pojedinačnim događajima koji su prethodili našem susretu, ali i o svemu onome što bi moglo da se dogodi ubuduće“.

Predsednik Srbije je rekao da on radi konkretno i da predsednik Rusije Putin takođe radi konkretno i naveo da šef ruske države nije čovek koji voli „okolo-naokolo priče“.

Kada god smo razgovarali, kazao je predsednik Vučić, to smo radili veoma konkretno o svakom pitanju i o svakoj temi.

Moskva: Aleksandar Vučić snimljen na Crvenom trgu kako nosi opremu novinarima

Vučić je rekao da je situacija u regionu Balkana ozbiljna, da imamo ozbiljne političke probleme i da zato treba meriti svaki politički potez i svaku reč, a da će sa ruskim predsednikom sutra razgovarati i o tome i o bilateralnim odnosima i mnogobrojnim projektima.

„U trenutku kada imamo ekonomski napredak i kada time možemo da budemo zadovoljni, imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sigurno kakav bi ishod bio u slučaju narušavanja stabilnosti. U tom smislu susret sa Putinom je veoma značajan“, objasnio je Vučić novinarima u Moskvi.

Razgovaraće, kako je istakao, i o bilateralnim odnosima koji su politički dobri, ali mogu biti i bolji.

On je dodao da će sa Putinom razgovarati i o mnogim projektima.

Kako je rekao, Srbija je na ruskim televizijama među glavnim temama, ne samo zbog njegove posete, već i zbog svega što se zbiva oko nas, zbog nedavne situacije na Kosovu i provokacija Hašima Tačija.

„Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, kako da sačuvamo živote građana, ali i stabilnost i mir“, naglasio je on.

Vučić je kazao i da će prvo imati razgovor u četiri oka sa Putinom, a potom i sastanak delegacija.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić otkrio šta će tražiti od Putina u razgovoru u četiri oka"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.