Vučić otvoreno: KFOR i NATO su obmanjivali javnost, a svima je jasno po čijem nalogu

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su snage Kfora, odnosno NATO, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i ocenio da je danas svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali.

U saopštenju kabineta predsednika Srbije posle sastanka sa ambasadorom Kine Li Mančangom navodi se da su ga Vučić i premijerka Ana Brnabić zamolili da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikada nije bila u težoj situaciji.

Advertisement

“Uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rešavanju svih problema”, rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju.

Brnabić je rekla da uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu jeste pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je Unmik jedan od potpisnika, i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svetskoj organizaciji.

Ona je kazala i da očekuje reakciju Evropske unije, jer je reč o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i CEFTA sporazuma.

Li je rekao da Kina odlično razume šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to “već poznati scenario napada na integritet Srbije”. On je kazao i da će predsednik Kine Si Djinping biti o svemu obavešten u toku dana i da Srbija može da računa na podršku Kine.

Specijalne jedinice ROSU su jutros oko 4 sata uhapsile četiri osobe, po nalogu suda koji vodi istragu za ubistvo lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Troje je uhapšeno zbog istrage ubistva, a jedna osoba zato što se suprotstavljala akciji hapšenja.

Advertisement

U nekoliko navrata u severnoj Kosovskoj Mitrovici čule su se sirene za uzbunu.

U Predsedništvu Srbije je jutros održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima vladine kancelarije za KiM, vojske, policije i bezbednosnih službi.

U 10 sati Vučić se sastao sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom, a u 11 sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić otvoreno: KFOR i NATO su obmanjivali javnost, a svima je jasno po čijem nalogu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.