Vučić: Rekao sam Amerikancima da mogućnost da Albanci dobiju sve na Kosovu i Metohiji, a mi ništa ne dolazi u obzir

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio se danas iz Njujorka i govorio o sastancima koje je imao sa visokim zvaničnicima u SAD.

“To što sam čuo nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova i jasno je da tu odluku neće da promene. Postoje 2 dobre stvari koje sam čuo, jedna je loša po nas. Ta dobra stvar je da oni podržavaju naš evropski put, ne ulaze u to kakav će dogovor biti sa Albancima, ali da on postoji između nas i Albanaca. Jasno je da se on završava tako što oni traže međusobno priznanje Beograda i Prištine. To nije suštinska novost”, rekao je Vučić.

“Rekao sam im da mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa ne dolazi u obzir. Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji“, poručio je Vučić.

– Mislim da oni do kraja novembra do početka decembra neće ukidati takse, iluzorno očekivati da bilo ko od njih traži nešto racionalno. Očekujem da je to moguće da se desi u decembru, uz jaču podršku SAD.

SASTANAK U NJUJORKU: Ovaj uslov je Pompeo postavio Vučiću

View this post on Instagram

"Kosovo je bilo dominantna tema i na razgovoru sa izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom. Zaštita interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije bile su suština mog zalaganja u razgovoru sa g-dinom Vilsonom". – predsednik Vučić i izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson. . . . "Kosovo was also the predominant topic during the talks with the Executive Vice President at the Atlantic Council Damon Wilson. Protection of interests of the Serbian people in Kosovo and Metohija and preservation of vital national and state interests of Serbia remained the backbone of my efforts during the talks with Mr Wilson". – President Vučić and the Executive Vice President at the Atlantic Council Damon Wilson.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Mi moramo da se spremimo da budemo dovoljno, snažni i  mudri i da znamo šta je realno da bismo sačuvali mir i naše državne interese, i da nam ekonomija napreduje.

Značajno je da Amerika želi da nas čuje. Važno je da imamo dobre odnose.

Bilo je važno da iznesem stavove Srbije, a ako i za pedalj pomerimo stav Amerike prema Srbiji, napravili smo malo čudo.

Razgovarao sam sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, strane investicije ove godine će biti veće za 30-40 odsto nego prošle godine. Zato moramo da vodimo pametnu, promišljenu, mudru politiku i tako ćemo nastaviti. U Americi svi su mi čestitali na odličnim ekonomskim rezultatima.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

2 komentara na "Vučić: Rekao sam Amerikancima da mogućnost da Albanci dobiju sve na Kosovu i Metohiji, a mi ništa ne dolazi u obzir"

  1. Time im je rekao da se on licno odrice 4/5 Kosova.
    Predsednik?
    Ne!

  2. vidim svi samo seru i na poslu kod mene i ljudi u busu i moji drugari jedino roditelji hvale,ali svi samo serete nije vam valjalo pre ali vam i nije smetalo sto nema klima uredjaju u vasim debelim buljezgarama a sad ima nekih promena ali vam i to ne odgovara a niko u selo nece svi oce da spavaju na asfaltu,e pa onda cuti i seri ili mars u selo odakle si potekao,muka mi je vise svega ne mogu vise da nas gledam sve vas mrzim il da se roknem il da begam odavde ne mogu vise da gledam ljude kako samo kukaju nesto svi ste bre nadrkani a puni kesa nista vam ne fali,sram da vas bude

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.