Vuk Drašković: Alija Izetbegović mi je priznao da je poreklom Srbin, i da je njegova porodica bila vlasnik Ade Ciganlije!

Poreklo

Lider bosanskih muslimana i bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović bio je poreklom Srbin, a njegova porodica bila je vlasnik Ade Ciganlije.

Ovaj podatak izneo je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković. On kaže da mu je to lično priznao lider bosanskih muslimana.

Drašković je ispričao kako je s Alijom Izetbegovićem razgovarao o neophodnosti saveza Srba i muslimana, a da mu je Izetbegović tom prilikom ispričao da je poreklom Srbin i da je njegova porodica bila vlasnik Ade Ciganlije u doba Karađorđa.

Porodica Izetbegović je poreklom iz Beograda, koji su napustili 1868. nakon raspada Otomanskog carstva.

Iz Beograda se sele u Bosanski Šamac, a od bega Izeta uzimaju prezime i postaju Izetbegovići. U ovom bosanskom gradiću begovska porodica Izetbegovića postaje vlasnik velikih poseda.

Godine 1925. u ovoj bogatoj familiji rađa se Alija, koji se sa svojim roditeljima tri godine kasnije seli u Sarajevo.

Ovo nisu jedine zanimljivosti iz života bivšeg predsednika BiH, te se tako ranije pojavila informacija i da je ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić rođen u kući Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu!

(Kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

3 komentara na "Vuk Drašković: Alija Izetbegović mi je priznao da je poreklom Srbin, i da je njegova porodica bila vlasnik Ade Ciganlije!"

  1. Cemu senzacija,pa sve I jedan je poreklom Srbin!

  2. Srbi nisu nastali od Turaka,jer nemaju niti 1% Turskih Azijatskih gena,što je pokazala DNK analiza makedonskih i hrvatskih genetičara,dok Srbi,Hrvati ,Muslimani i Makedonci imaju indentične DNK.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.