Vuk Drašković: DOS oborio Miloševića u savezu sa Legijom, Crvenim beretkama, Zemunskim klanom, sa DB i generalima vojske

Intervju

Vuk Drašković – foto: Medija centar Beograd

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković smatra da je Deveti mart 1991. označio početak duge i preskupo plaćane borbe Srbije za evropsku budućnost, a da se danas prekriva zaboravom i neistinama.

U izjavi uoči godišnjice Devetog marta, Drašković navodi da je 5. oktobra 2000. koalicija DOS oborila diktatora i to u savezu sa stubovima njegovog terorističkog poretka – Legijom i Crvenim beretkama, sa Zemunskim klanom, sa DB i generalima vojske.

To je bio samo vrh “piramide zla”, kaže Drašković, piramida i poredak ostali su netaknuti, a Srpski pokret obnove je izopšten.

Printskrin: Youtube/inthewest serbia

– Deveti mart trajao je skoro celu deceniju. Mnogi su izgubili i život u toj borbi. Zločin na Ibarskoj magistrali, likvidacije Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, Peđe Starčevića, Nebojše Simeunovića i desetina njih još… – podsetio je Drašković.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs, Tanjug)

1 komentar na "Vuk Drašković: DOS oborio Miloševića u savezu sa Legijom, Crvenim beretkama, Zemunskim klanom, sa DB i generalima vojske"

  1. Zoran Novaković | 9. marta 2018. u 02:29 | Odgovori

    Zašto ovom zalutalom čoveku više pružate mogućnost da širi poluistine i neistine. Čoveku koji je napustio svje ideje , zarad permanentnog učešća u vlasti, podeli plena i besomučnom otimanju novca , gde kod je bio prisutan. To ga je i dovelo do toga da , jedino , još on i njegova žena postoje u izvornom SPO. On, mukotrpne, u onakvim situacijama, uvek,neophodne pregovore sa predstavnicima oružanih snaga i formacija naziva ” savezom “.On i njegovi sledbenici izopšteni su iz političkog života zajedno sa Miloševićem .5.oktobar je za njega kraj kao i za njegovog partnera Miloševića. Da napomenem ,još jednu važnu činjenicu. Mnogo je živih i pravih učesnika oktobarskih dešavanja da bi on mogao da bude tumač oktobarskih dana.I ovih , dana veliki manipulator, koristi priliku da predstavi sebe za ono što , jednostavno, nije. Mani Te se njegove istorije . Pustite romansijera da piše svoje romane. Literatama je dozvoljeno sve ,baš sve,da izmišljaju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.