Vulin odgovorio hrvatskom ministru odbrane: Nemojte pretiti Srbima

ministar

Aleksandar Vulin – foto: Ministarstvo odbrane

Slaviti zločinačku “Oluju” mogu samo oni kojima je normalno da se polažu venci na grobove ustašama i kojima je normalno da se ne poštuje ni Ustavni sud, samo ako je omogućio upotrebu ćirilice.

Srbija ne želi ni pedalj Hrvatske, a sve manje je žele i Hrvati koji je masovno napuštaju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući obraćanje hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića na prijemu ratnih zapovednika u Kninu povodom godišnjice operacije “Oluja” u kojoj je proterano 250.000 Srba iz Hrvatske, u kome je, između ostalog rekao da je hrvatska vojska spremna na nove “Oluje“.

– Ne postoji zemlja na svetu koja se raduje proterivanju svojih državljana i ne postoji zemlja u Evropi koja se još uvek drži fašističke ideologije i prakse kao što to čini Hrvatska. “Oluja” se prema Srbima više nikada neće ponoviti, o tome neka niko ne sanja. Ako je u Hrvatskoj spremaju za nekog drugog to je već njihov problem. Srbima nemojte pretiti – rekao je ministar Vulin.

Vulin je tako reagovao na izjavu ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića, koji je izjavio danas da je hrvatska vojska spremna na nove „Oluje“.

– Svima koji danas imaju pretenzije na našu zemlju i koji planiraju napraviti nešto protiv Hrvatske, poručujem da je hrvatska vojska danas spremna na nove „Oluje“. Nikome ne pretim, tuđe ne želim, ali smo spremni da branimo našu zemlju – istakao je on na prijemu ratnih zapovednika na kninskoj tvrđavi, povodom 24. godišnjice operacije „Oluja”, u kojoj je proterano 250.000 Srba iz Hrvatske.

On je rekao da je „operacijom „Oluja“ politika i ideja Velike Srbije potpuno poražena“, da su oslobođena okupirana područja, gde je agresor poksusao da poništi i uništi sve što su hrvatski građani gradili vekovima“.

Zahvaljujući toj operaciji, dodao je, Knin je ostao hrvatski grad.

– Operacija „Oluja” simbol je našeg vojničkog uspeha i kruna svih pobeda u domovinskom ratu. Bez „Oluje” ne bi bilo mirne reintegarcije i povratka Vukovara i ostalih područja – istakao je Krstičević, koji je naglasio da je „domovinski rat temelj moderne hrvatske države, a branitelji, među kojima je bio i sam, jesu njen kamen temeljac”.

Krstičević je ukazao da za razliku od mnogih država „Hrvatska svoju vojsku nije nasledila“, već je ona „stvorena iz naroda za vreme agresije“.

Pre 24 godine hrabrošću i požrtvovanošću hrvatskih branitelja, ali i mudrošću i vizionarskim vođstvom prvog predsednika Franje Tuđmana, te i generala zadat je, kaže hrvatski ministar odbrane, „završni udarac velikosrpskoj politici“.

Hrvatska vojska, prema njegovim rečima, danas je respektabilna snaga, a hrvatski vojnik dobro obučen i opremljen za sprovođenje svih zadataka, te kroz članstvo u NATO doprinosi, sa saveznicima i partnerima,, izgradnji mira i sigurnosti u svetu.

Dalje jačanje vojske, kako je naglasio, ostaje garant suverenosti i integriteta Hrvatske.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vulin odgovorio hrvatskom ministru odbrane: Nemojte pretiti Srbima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.