Za sve je kriv testosteron: Ova muška stvar “ubija” žene

zakon

Foto: Pixabay.com

Dokazano je da testosteron povećava njihov osećaj samouverenosti, a ti ih ometa da realno prosude određenu situaciju.

Iako je poznato da muškarci žene izluđuju raznim stvarima, najnovija istraživanja su pokazala da ova situacija, koja se često dešava, ubedljivo drži prvo mesto.

[adsenseyu5]

Kao primer, navešćemo ovu situaciju: sa partnerom ste krenuli na neku destinaciju, i njemu ste prepustili volan. U sledećem trenutku shvatate da ste se izgubili. Vama prvo pada na pamet da treba da se zaustavite i pitate za pravi smer, dok vaš partner ni ne pomišlja na to. On vozi dalje, iako nema pojma kuda ide, a to vas realno, samo još više udaljava od destinacije na koju ste se uputili.
Upravo ova muška navika koja se odnosi na odbijanje traženja pomoći u takvim, i sličnim situacijama, žene dovodi do ludila.

JEZIVA INFORMACIJA IZ UN: „Bombe u laptopovima su samo pitanje vremena“

Da li ste nekada zapitali zašto su toliko tvrdoglavi i odbijaju pomoć?
Nauka je pronašla odgovor, koji će vas sigurno iznenaditi.
Kalifornijski tehnološki institut, Univezitet Vestern, i labaratorija ZRT su sproveli zanimljivo istraživanje, koje je pokazalo da se muškarci slepo vode svojim instiktima i retko ih preispituju.
U gore opisanoj situaciji, muškarcima zbog povećanog nivoa testosterona smanjuje se sposobnost kognitivne refleksije. Tada se ne oslanjaju na razum, već na instinkte, koji su često pogrešni.

[adsenseyu1]

Kako su objasnili naučnici, testosteron takođe povećava njihov osećaj samouverenosti, a ti ih ometa da realno prosude određenu situaciju.
Na kraju su se složili da žene mogu da im oproste, ili uzmu same volan u ruke.

(Skandalozno.rs, Izvor: Superzena.b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Za sve je kriv testosteron: Ova muška stvar “ubija” žene"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.