Zabrinjavajuće: Nove štedljive sijalice imaće u sebi i – kamere!

Kamera u sijalici!?

Do pre nekoliko godina sijalica je bila – sijalica. Modernizacija i novi ekološki prohtevi su se uvukli i u dizajn novih modela ovog proizvoda, tako da sada imamo posla sa novom vrstom veštačke inteligencije svetlećih gedžeta.

Radi se o sijalicama koje će tek u toku ove godine stupiti na tržište i naći se na rafovima za sve zainteresovane kupce.

Na poslednjem CES-u (izložba električnih proizvoda široke potrošnje) u Las Vegasu, održanom početkom ove godine, kompanija Sengled je predstavila svoj poslednji proizvod. Ove sijalice su vrlo specifične jer mogu da se povežu sa bežičnim internetom i da se kontrolišu putem aplikacije.

Pored ove zanimljivosti, proizvođač navodi bezbednost koju pružaju ove LED sijalice, kao najbolji adut. Naime, one u sebi imaju ugrađene kamere i senzore, koje im omogućuju snimanje. Pa se kompanija vodi sigurnosnim marketingom i podstiče prodaju činjenicom da bi eventualne provale ove sjalice snimile.

Da li će to biti uvod u sukob kompanija koje se bave proizvodnjom sigurnosnih kamera i opreme ili će to biti podsticaj provalnicima da se opamete, videćemo. Do tada valja napomenuti da je vek trajanja 25.000 sati.

Ipak, ne možemo da se ne zapitamo u kom pravcu nas usmerava ovakva vrsta revolucije? Da li će “veliki brat” na ovaj način da se uvuče u naše domove i poslovanja, i ako da, kako da motiv bezbednosti ostane pod našom kontrolom – a eventualne zloupotrebe pod našim budnim okom?

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(pcpress.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zabrinjavajuće: Nove štedljive sijalice imaće u sebi i – kamere!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.