Zamenik direktora kompanije MiG: Srpski avioni Mig-21 nisu za modernizaciju!

Modernizacija ili ne?

Zamenik direktora kompanije MiG Mihail Globenko čovek broj jedan zadužen za prodaju ovog proizvođača na na vazduhoplovnoj manifestaciji ” La Burže” koja se održava u Francuskoj poručio je da ne vidi perspektivu modernizacije srpskih popularnih MiG-21, dok su za modernizaciju MiG-29 spremni.

Golobenko kaže da modernizaciju migova 29 koči Srbija “iz samo njima znanih razloga”.

Posle najava da ćemo, prvo nabaviti, onda modernizovati ali prvo osposobiti našu više nego skromnu flotu MiG-29 juče je ruska agencija RIA Novosti prenela zanimljivu izjavu direktora MiG-a Sergeja Korotkova:

– Srbija je zainteresovana za modernizaciju svojih lovaca MiG-29 koja bi se sprovela u Rusiji. Trenutno Srbija traži najbolju finansijsku opciju za mogući projekat modernizacije.Međutim, kako je gospodin Globenko rekao njegov direktor to nije izjavio, barem ne na taj način.

[adsenseyu1]

Kako nam je Globenko ispričao, njegova kompanija je veoma zainteresovana za remont i eventualnu modernizaciju naših MiG- 29. Spremni su da pruže „low-cost“ opcije modernizacije kao i one skuplje koje bi naše lovce doveli do standarda rezervisanih za 4+ generaciju.

Što se njih tiče, oni nisu nikada bili problem u bilo kojoj priči kako za remont tako i za modernizaciju i ne žele da komentarišu neodlučnost(i) naše strane.

Golobenko ističe da, za razliku od zapadnih opcija, imamo svu neophodnu infrastrukturu i kako je posebno naglasio na kraju intervjua – „u remont i modernizaciju bi možda mogli da budu uključeni i srpski tehničari“.

Pogledajte ceo intervju za više detalja o tome kako MiG vidi svoje opcije u Srbiji:

(tangosix)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zamenik direktora kompanije MiG: Srpski avioni Mig-21 nisu za modernizaciju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.