Zašto je Erdogan razočarao građane BiH

Intervju

Redžep Erdogan – foto: Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razočarao je deo državljana BiH koji veruju u mit kako je BiH najvažnija zemlja Turskoj na Balkanu kada je izjavio da je to ipak Srbija, prenosi sarajevski portal „Kliks“.

Erdogan je rekao i da je trgovinska razmena TurskeSrbije u prošloj godini iznosila više od milijardu dolara, kao i da je trenutni cilj povećanje na dve milijarde dolara.

Kako se navodi, sve više se u BiH mogu čuti komentari kako Turska samo politički podržava BiH, dok novac direktno investira u susednu Srbiju.

Brojni državljani BiH smatraju da BiH nema nikakve direktne koristi od političke podrške Turske, odnosno da niko ne živi bolje jer zvanična Ankara podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

U Spoljnotrgovinskoj komori BiH saopštili su da je u 2017. godini obim razmene sa Turskom iznosio blizu 1,08 milijardi konvertibilnih maraka, kao i da je u takozvanim „ostalim tržištima“ ili „trećim zemljama“ Turska najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH, a zatim Ruska Federacija.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zašto je Erdogan razočarao građane BiH"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.