Zlokobno upozorenje: Još 4 misteriozne, ogromne rupe u zemlji pojavile su se u Sibiru! – VIDEO

Upozorenje

Još četiri misteriozne ogromne rupe u zemlji pojavile su se u Sibiru i naučnici sada već strahuju da se otvaraju zbog globalnog otopljavanja.

Foto: Printscreen YouTube

Krateri su se otvorili u permafrostu (zona večitog leda) na poluostrvu Jamal, a oko svakog zjapi više desetina manjih rupa. U istoj oblasti prošle godine pojavile su se tri ogromne rupe.

Smatra se da rupe nastaju usled erupcije metana iz permafrosta, a on uspeva da se probije zato što se uvek zaleđeno tle otapa.

Embedded image permalink

Jedan od četiri velika kratera, oko kojeg je “zinulo” najmanje 20-tak manjih, udaljen je ni celih 10 kilometara od velike rafinerije gasa.

[adsenseyu1]

Stručnjaci kažu da očekuju da se otvori još 30 kratera, a profesor Vasilij Bogojavljenski, zamenik diprektora Instituta za istraživanja nafte i gasa Ruske akademije nauka, zatražio je da se ovaj fenomen pod hitno istraži.

Embedded image permalink

Foto: Printscreen YouTube

“Pet rupa je baš na poluostrvu Jaman, jedna je u distriktu Jamal, a jedna na severu regiona Krasnojarska, kraj poluostrva Tejmir. Za četiri znamo tačno gde se nalaze. Međutim, uveren sam da na Jamalu ima još kratera, samo treba da ih potražimo.

[adsenseyu1]

Da uporedim s pečurkama: kad nađete jednu, budite uvereni da ih u blizini ima još. Pretpostavljam da se otvorilo još 20-30 kratera. Dva novootkrivena kratera pretvorila su se u jezera”, kaže profesor Bogojavljenski.

(Dejli mejl)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zlokobno upozorenje: Još 4 misteriozne, ogromne rupe u zemlji pojavile su se u Sibiru! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.