Australijski skeptici nude 100.000 dolara za dokaz paranormalne pojave – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Legendarna “nagradna igra” društva australijskih skeptika i dalje je aktuelna, prenosi ABC. I medijski potencirana kao vrlo primamljiva stvar.

Naime, u igri je 100.000 dolara koji vas čekaju ako imate sopstvene sposobnosti, prijatelje, poznanike ili slučajeve u kojima se na ovaj ili onaj način može dokazati paranormalna delatnost. Jedini uslov je da fenomen dovedete u Melburn gde će biti testiran pred kamerama u laboratoriji.

Ekipu čine naučnici, ali tu je i određeni broj ljudi koji su svojevremeno ustali protiv televizijskih gatara, magova, vidovnjaka i sličnih. Navode kako je ovo samo prirodan nastavak slične ideje Džejmsa Rendija koji se penzionisao 2015. godine, a ističe se kako su fokusirani na ‘homeopate i antivakcinaše’, pa bi voleli da testiraju upravo njihove tvrdnje.

Zaključuju kako je ovih 100.000 dolara zapravo jako mala suma s obzirom na konsekvence jednog takvog otkrića u nauci. Pokušaj ne košta ništa, a navodno je i karta za Australiju u ceni.

Kritičari nagrade navode kako mnogi fenomeni nisu uključeni u nagradni fond, poput teorija zavere, teorije o ravnoj Zemlji ili štetnosti farmaceutskih preparata. Bilo kako bilo, dobra prilika za sve.

(Skandalozno.rs, Izvor: dnevno.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Australijski skeptici nude 100.000 dolara za dokaz paranormalne pojave – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.