Čovekoliki robot “pretio” invazijom mašina u londonskom pabu – VIDEO

Westworld

Robot – foto: Printscreen YouTube/NOW TV

Gosti jednog londonskog paba bili su potpuno zatečeni kada je jedan od pivopija, koji je prethodno pričao o “invaziji humanoidnih robota”, pred njima razbio čašu piva.

Hiperrealistični robot po imenu Fred, u potpunosti napravljen prema liku londonskog glumca Tedroja Njuvela, sedeo je u pabu u zapadnom delu Londona. Ostale mušterije u početku nisu bile sumnjičave, ali su bile potpuno nespremne za ono što ih očekuje.

Humanoidni robot, za koga tvrde da se uopšte ne razlikuje od ljudi, počeo je da grdi ljude oko sebe, da bi u jednom trenutku razbio čašu piva o sto.

Robot Fred je, inače, napravljen kao deo promotivnih aktivnosti za televizijsku seriju “Westworld“. Konstruisalo ga je pet inženjera kompanije “Engineered Arts“, kojima je za taj posao bilo potrebno nešto više od 12 nedelja.

Oni su razvili nekoliko stotina hiljada linija kompjuterskog koda, kao i desetine hiljada komponenti, uključujući sofisticirani metalni skelet, kožu od silikona, pravu kosu, oči od akrila… a sve to je napravljeno nakon detaljnog 3D skeniranja glumca Tedroja Njuvela, piše Dejli mejl.

Da bi testirali konačan rezultat svog tromesečnog rada, robotičari su Freda odveli u pab, u koji su postavili kamere kako bi snimili reakcije posetilaca.

Fred je u pabu nasumično započinjao razgovor sa ljudima. Njihove reakcije kretale su se u rasponu od potpune zbunjenosti do straha i nelagodnosti, zbog neobičnih pitanja koja je humanoid postavljao, kao što je na primer:

“Kakvo je vaše mišljenje o sasvim izvesnoj invaziji humanoidnih robota?”

Prisutni su bili svedoci planiranog “kvara” robota, koji je u jednom trenutku počeo da trepeće i otvara i zatvara usta, pre nego što je “dramatično” razbio čašu koja je stajala na stolu ispred njega.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Čovekoliki robot “pretio” invazijom mašina u londonskom pabu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.