Da li ste znali? Glavni adut žena nije njihov izgled, već zvuk koji proizvode u određenom trenutku!

par

Dugo se smatralo da su muškarci isključivo vizuelna bića, ali najnovije istraživanje, objavljeno u magazinu “Physiology & Behavior“ pokazalo je da je uticaj ženskog glasa na jači pol toliko snažan, da izaziva ježenje kože i ubrzani rad srca.

Američki istraživači su takođe ustanovili da privlačnost ženskog glasa zavisi od toga u kojoj se fazi mesečnog ciklusa žena nalazi.

U čemu je zapravo, stvar? Hormonske promene za vreme ovulacije vrše uticaj na grkljan žene, čiji glas postaje niži i dublji, izazivajući nesvesno pozitivnu reakciju i muškaraca i žena.

Nakon samo pet sekundi slušanja ženskog glasa u najplodnijim danima menstrualnog ciklusa žene, električna aktivnost na koži muškaraca porasla bi za čitavih 20 odsto, a srčani ritam ubrzao bi se za 5 odsto.

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije, a žene, s druge strane, mogu znanje o plodnom statusu druge žene (koja im predstavlja konkurenciju) preinačiti u svoju korist i steći prednost nad suparnicom.

(skandalozno.rs, fokus.ba)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li ste znali? Glavni adut žena nije njihov izgled, već zvuk koji proizvode u određenom trenutku!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.