Donosimo vam 10 zanimljivih trikova koje možete da uradite na vašem Androidu

Tajni kodovi

Sigurno i vi imate jedan od pametnih telefona koji su danas postali skoro obavezna stvar.

Pored toga što vam omogućava da konstantno budete u toku, vaš telefon ima i opcije koje do sada niste otkrili.

Donosimo vam 10 zanimljivih trikova koje možete da uradite na vašem Androidu, uz upozorenje da neki rade samo na najnovijoj verziji Androida 5.0, dok u većini možete da uživate i na starijim verzijama.

Otkrijte šta sve zanimljivo pruža operativni sistem vašeg telefona.

1. Koristite pametno svetlo
Nervira vas kada telefon brzo ode u sleep? Uđite u setings, zatim u displej a onda izaberite opciju “Smart stay”. Na ovaj način telefon će biti upaljen sve vreme dok gledate u njega (prednja kamera „oseća“ kada gledate u telefon).

2. Podesite zaključavanje ekrana sa svojim kontakt informacijama
Uđite u setings pa u lok skrin, a onda u prozoru gde piše informacije vlasnika, upišite šta želite (mejl adresu). Na taj način će se na ekranu pojaviti to što ste napisali, ako slučajno izgubite telefon.

[adsenseyu1]

3. Igrajte se bojama
Da biste imali jasniju sliku u toku noći, izmenite boje. Uđite u “accessibility” i kliknite na “negative colors”. Ova opcija je veoma zabavna.

4. Skrinšot
Opcija koja uvek dobro dođe dobija se tako što pritisnete home > power > volume up.

5. Kod baterije
Ukucajte *#0228# i dobićete interesantne brojke. Ovo vam možda neće biti od koristi,  ali je zabavno znati.

6. Utišajte ga šakom
Ova opcija nalazi se u setings pa u motion, a kada telefon sledeći put bude zvonio, moći ćete da ga utišate tako što ćete staviti šaku preko njega.

7. Sakrivene animacije
Ova opcija nalazi se u setings > about phone. Tri puta brzo kliknite na android version, a zatim držite. Pojaviće vam se nešto zanimljivo.

[adsenseyu1]

8. Koristite telefon uz pomoć miša ili tastature
Da li ste znali da telefon možete da povežete na miš? Za ovaj trik možete da koristite i i bežični i miš sa kablom. Kako biste olakšali pisanje poruka, vaš Android smarfon ili tablet možete koristiti i uz pomoć tastature

9. Zumirajte bilo šta
Ova opcija postiže se tako što idete na Setings > Accessibility a onda aktivirajte “Magnification Gestures”. Sa tri tapkanja ekrana možete da uveličavate a štipkanjem displeja da podešavate koliki će zum biti.

10.  Osobe koje vas nerviraju jednostavno blokirajte
Osobu koja vas nervira pronađite u kontaktima, kliknite na opciju edit i odaberite da svi pozivi budu preusmereni na govornu poštu.

Nadamo se da smo uspeli bar malo da vam približimo vaš telefon, a vi probajte ove trikove i javite nam da li stvarno rade.

(dnevno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Donosimo vam 10 zanimljivih trikova koje možete da uradite na vašem Androidu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.