Engleski novinar pronašao na snimcima NASA “dokaz” da je na MARSU postojala drevna civilizacija – VIDEO

Planeta

MARS – foto: Tanjug/NASA/ESA/Hubble Heritage Team-STScI/AURA, J. Bell – ASU, M. Wolff – Space Science Institute via AP

Novinar Džo Vajt iz Bristola, na poslednjim snimcima dospelim sa rovera “Curiosity” koji je NASA lansirala na Mars 2012. godine, pronašao je “dokaz” da je na crvenoj planeti postojala drevna civilizacija.

Vajt, inače i amater astrolog, tvrdi da je na tim snimcima uočio statuu koja izgleda poput glave drevne ratnice, prenosi Index.hr.

– Pronašao sam nešto što bi mogla da bude malena ženska glava, na snimcima koji su stigli s rovera “Curiosity” koji se nalazi u krateru Gejl na Marsu – tvrdi on.

Kako kaže, glava je velika samo nekoliko centimetara i smatra da se radi o glavi ratnice zbog kacige slične onima kakve su nosili ratnici na zemlji u periodu srednjeg veka.

– Čini mu se da na čelu ima oznaku, a crte lica su zanimljive, pomalo podsećaju na egipatske. Ovo je samo jedan od nekoliko stotina artefakata koje sam pronašao na Marsu u poslednjih nekoliko godina, a koje bi mogle biti dokaz da je nekad tamo živela drevna civilizacija – zaključio je Vajt.

Otkrića do kojih dolazi pažljivim pregledom Nasinih snimaka, Vajt objavljuje na svom Jutjub kanalu ArtAlienTV.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Engleski novinar pronašao na snimcima NASA “dokaz” da je na MARSU postojala drevna civilizacija – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.