GLAVNI POKAZATELJ: Životni vek žena zavisi od ovoga!

žena

Foto: Pixabay

Na koji je način menstruacija povezana sa životnim vekom otkrilo je veliko istraživanje u kojem je učestvovalo 16.000 žena!

Opsežno istraživanje Univerziteta u San Diegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu ‘Menopause’ proučavalo je podatke 16.000 žena u menopauzi.

Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile sa 12 ili više godina i u menopauzu ušle sa 50 ili više godina bilo je najviše onih koje su doživele 90 godina.

Pronašli smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije imaju manje zdravstvenih problema, poput bolesti srca, a žene koje uđu u menopauzu kasnije češće su odličnog zdravlja, što može biti objašnjenje našeg otkrića – izjavio je autor studije Aladin Šadjab.

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu takođe je bilo manje pušačica, kao i istorije dijabetesa.

BICIKLOM U „LOV“ NA LAMBORDŽINI: Policajac u Japanu napisao kaznu vozaču skupocenog automobila (VIDEO)

Autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se tačno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja jasno je da zdrave navike i zdrava menstruacija znače dug i zdrav život.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Zadovoljna.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "GLAVNI POKAZATELJ: Životni vek žena zavisi od ovoga!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.