IZBEGNITE GREŠKE: Saveti da vam PRAVLJENJE SUPE postane glavni KULINARSKI ADUT

čorba

Foto: pixabay

Verovatno vam se desilo da supa ne ispadne baš kao što ste očekivali, a niste svesni u čemu je problem. Moguće je da ste napravili neku od najčešćih grešaka koje stoje na putu da vaša supa pokupi sve pohvale ukućana i gostiju.

Koristili ste kupovni bujon

Priznaćete da su domaći proizvodi često ukusniji, a verovatno i zdraviji. Zašto se onda ne biste potrudili i napravili domaći bujon.

Supa vri umesto da struji

Ukoliko u receptu piše da supa treba blago da struji ne dozvolite da tečnost vri. Dok supa struji svi sastojci će postepeno ispuštati svoju aromu.

[adsenseyu5]

Niste stavili dovoljno bujona

Uživanje u supi podrazumeva tople, sočne zalogaje kašikom. Ne dozvolite da se supa previše kuva i dragocena tečnost ispari. Zato je bolje da stavite i više bujona nego što je potrebno.

Dodajete testenine ili pirinač prerano

Ukoliko ne želite da vam se pirinač ili testenine raspadnu tokom kuvanja, dodajte ih neposredno pred kraj kuvanja supe. Pirinču je potrebno 20 minuta da se skuva, a testeninama 10.

Ako je ovo tačno, neće biti dobro: Evropski METEOROLOZI najavljuju 38 STEPENI za Srbiju, vrlo brzo!

Solite pre vremena

Ako dodate so na početku kuvanja može se desiti da presolite supu. Sačekajte da se supa skuva skoro do kraja, probajte je i začinite po ukusu.

Dodajete sve sastojke odjednom

Namirnice se ne kuvaju na isti način i potrebno im je različito vreme da bi se skuvale. Mahunarke, sočivo i tvrdo povrće zahteva duže kuvanje, pa ih stavite u supu na početku kuvanja. Mekane sastojke dodajte pred kraj pripreme.

Ne kuvate s ljubavlju

Priprema supe zahteva mnogo ljubavi i truda. Ukoliko žurite i pripremate bez mnogo volje, može se odraziti i na ukus. Budite strpljivi, pustite da se supa kuva polako i imajte na umu da će svaki zalogaj ukusnog jela ugrejati, zasititi i usrećiti vaše ukućane i goste.

Verovali ili ne: Ovih pet država ne duguju NIKOM NIŠTA

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Stvar ukusa)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "IZBEGNITE GREŠKE: Saveti da vam PRAVLJENJE SUPE postane glavni KULINARSKI ADUT"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.