Izvanredan snimak: Na stotine NLO-a uzleće sa Meseca?! – VIDEO

Misterija

Printskrin/Youtube/r4qVUaRU6_k

Najnoviji snimak na Jutjubu, kako komentarišu američki svemirski komentatori, prikazuje na stotine NLO koji poleću sa mesečeve površine odjednom.

Jedni tvrde da se na snimku jasno vide svemirski brodovi koji kruže naokolo iza površine Meseca, za koje smatraju da su stacionirani na Mesecu da ga zaštite od ljudi, dok drugi tvrde da to možda nije ništa drugo do optička iluzija.

U neverovatnom videu koji je postavljen na Jutjubu 13. novembra navodno se vidi svemirski brod koji napušta Mesec.

[adsenseyu5]

Snimak je zaista izvanredan i na njemu se vide predmeti koji nailaze s leve strane. Deluje kao da bi moglo da ih bude na stotinu, ali se još veća o tome da li je u pitanju optička iluzija, piše dailymail.co.uk.

Međutim, stručnjaci kažu da je to, u stvari, malo više od optičke iluzije izazvane digitalnim svetlucanjima koja su poznati kao artefakti na snimku.

Fotograf Džon Bjondo je u svom postu napisao da to što vidimo nisu NLO i da je to fenomen koji se viđa svaki put kada se gleda u ivicu Meseca.

[adsenseyu1]

Teleskop imam već jako dugo i ovo viđam s vremena na vreme. To se zove hromatska aberacija. Više se primećuje kada je sočivo van fokusa kao što je slučaj u ovom videu.

“Ovo se dešava kada objektiv nije u stanju da dovede sve boje talasnih dužina u istu fokalnu ravan”, stoji na sajtu Photography Life.

Foto: Tanjug/AP/SA/ATG-medialab

foto: Tanjug/AP/SA/ATG-medialab

“Ovo se takođe dešava kada su boje talasnih dužina fokusirane na različite pozicije u ravni fokusa.

U jednom od komentara stoji: “Ovo je samo optička varka. To se događa kada je vlažnost vazduha visoka, zbog čega se svetlost sa Meseca krivi ili kada ima više izvora svetlosti, pa se vidi odraz svetlih udaljenih objekata sa Zemlje.

[adsenseyu1]

Narednik Karl Vulf koji je radio za direktora Obaveštajnog sedišta Taktičke vojne komande tvdri da je takođe video slike koje se menjaju i prave anomalije na Mesečevoj površini.

Foto: Tanjug/AP/ESA ATG/medialab

foto: Tanjug/AP/ESA ATG/medialab

Vulf je boravio u bazi Vazdušnih snaga Lenglija odakle je napravljena fotografija. Kaže da je pogledao 35 mm trake filma na kome se vidi mozaik na površini Meseca.

[adsenseyu1]

Jedan policajac mu je rekao da na tamnoj strani Meseca postoji baza koju su napravili vanzemaljci i da je njihov posao da ih teraju odatle.

Pogledajte na šta vama liči:

https://youtu.be/r4qVUaRU6_k

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs / dailymail.co.uk)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Izvanredan snimak: Na stotine NLO-a uzleće sa Meseca?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.