Jarac Frutek je poseban: Odrastao uz pse, laje kao i oni i udvara se svinji! – VIDEO

Ilustracija

Jarac Frutek je poseban. Odrastao je uz pse, pa je i počeo da se ponaša kao pas. Kud oni, i on za njima. Oni se popnu na ogradu da vide ko prolazi, popne se i on. Oni laju, laje i on, kroz smeh priča Nada Zorko (60).

Jarac Frutek došao je u udruženje “Nada” u Vrbovcu sa samo tri meseca. Neko ga je ostavio, bio je bolestan i izgladneo, pa su ga Nada i sin Mladen udomili i izlečili uz pomoć veterinara koji pomaže na imanju. Posle sedam godina provedenih sa psima i Frutek je počeo da se ponaša kao pas.

– Kad je Frutek došao, samo je posmatrao pse. Bio je mali i nije ništa znao. Kad bi oni zalajali, i on bi proizvodio nekakve zvukove. Posle nekog vremena počeo je da laje i on. Nismo mogli da dođemo sebi – seća se Nada.

Na imanju je glavna “faca”, pa psi znaju da budu i ljubomorni kad se druži s prijateljicom vijetnamskom svinjicom. Frutek je za nju jako vezan pa posebno laje kad joj se neko približi. Iako je zamislio da je pas, njegova tvrdoglava narav često izađe na videlo. Mora da dobije sve što poželi.- Kad mu nešto nije po volji i ne dobije ono što želi, tada i sebe i nas podseti da je jarac. Ide, ako treba, i glavom kroz zid – smeje se Nada.

Nada je na imanje najpre dovela dva konja. Ali kako se ova žena dobrog srca smiluje svakoj napuštenoj životinji, imanje je postalo pravo malo životinjsko carstvo. Osim Fruteka, mnogobrojnih pasa, vijetnamske svinjice i konja, tu su i koze, guske, mace, magarica i papiga.

Iz velike ljubavi prema konjima Nada je na svom imanju osnovala jahački klub i starački dom za konje. Posle su se ona i sin Mladen (43), državni prvak Hrvatske u dresurnom jahanju, edukovali za terapijsko jahanje kako bi pomogli deci s teškoćama u razvoju.

Tako je nastalo neprofitno udruženje za terapijsko i rekreativno jahanje “Nada”.

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Jarac Frutek je poseban: Odrastao uz pse, laje kao i oni i udvara se svinji! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.