“LEGENDA O SMRTI”: Meštani ne žele da pomeraju pale grane STAROG HRASTA iz jednog čudnog razloga!

drvo

Foto: printscreen/youtube

Već nedelju dana meštani Kolara kod Jagodine u strahu su zbog jednog hrasta starog oko 300 godina! Hrast je oštećen i trećina drveta je pala, a zbog neobične legende o smrti, niko od meštana ne sme da priđe i ukloni ostatke grana i drveta.

Naime, prilikom uređenja seoskog doma, pre nekoliko decenija u vreme bivše Jugoslavije, četvorica radnika kresala su grane ovog drveta zbog planiranih građevinskih radova. Nakon toga svi radnici su preminuli u saobraćajnim nesrećama.

[adsenseyu5]

– Ja ne bih smeo da uklanjam grane lužnjaka. Priče su priče, ali tih ljudi zaista više nema. Pod kakvim okolnostima se to dogodilo ne znam… Ne znam da li stvarno ima veze sa kresanjem grana ovog hrasta, ali ja se ne bih igrao. Narod tako priča… – kaže meštanin Dragan Milanović.

Meštani Kolara su postavili trake upozorenja oko hrasta i na obližnjem seoskom putu, međutim pale grane hrasta da sklone ne žele, već čekaju odgovore i dela nadležnih.

Javite se do 31. avgusta: Ova KUĆA može biti vaša za 10 dolara, uz samo jedan uslov – VIDEO

Inače, taj hrast je odlukom odbornika Skupštine grada proglašen zaštićenim prirodnim dobrom, i o njemu se stara novo Javno preduzeće “Uređenje i javno osvetljenje”.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "“LEGENDA O SMRTI”: Meštani ne žele da pomeraju pale grane STAROG HRASTA iz jednog čudnog razloga!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.