LONDON: Grobnica zaključana vekovima zapravo je VREMEPLOV za koji NIKO NEMA KLJUČ?! – VIDEO

Misterija

foto: Youtube screenshot

Ideja da je grobnica Hane Kortoj vremenska mašina postoji već godinama, delimično na osnovu iskrivljenih istorijskih činjenica, a delom zbog bogate mašte pojedinih ljudi.

Rej Gotson i Stiven Kouts jedva čekaju da se domognu ključa koji otvara velika bronzana vrata na ulazu u impozantni granitni mauzolej Brompton groblja u zapadnom Londonu.

Godsonu bi pronalazak ključa koji je izgubljen krajem sedamdesetih omogućio da oda počast svojoj čukunbaki Hani Kortoj, koja je sahranjena u grobnici sa dve od tri svoje ćerke.

Koutsovo interesovanje je mnogo neobičnije – on smatra da je davno zatvorena grobnica bila vremenska mašina, piše Indipendent.

[adsenseyu5]

– Sigurno bih je isprobao. Ko ne bi iskoristio priliku da putuje kroz vreme – kaže Kouts, filmski kompozitor sa dugogodišnjim interesovanjem za London i njegove mitove.

Kouts je toliko zagrejan za tu ideju da organizuje dan pripovedanja na groblju 20. decembra, kako bi prikupio dovoljno novca da napravi novi ključ. Pravljenje takvog ključa nije nimalo jednostavno, jer je mauzolej na spisku spomenika grada, pa ga mogu praviti samo određene zanatlije.

Pročitajte još i ovo:

Misterija JADRANA: Jeste li se nekada zapitali zbog čega su BAR i BARI tačno jedan nasuprot drugog?

Ideja da je grobnica Hane Kortoj vremenska mašina postoji već godinama, delimično na osnovu iskrivljenih istorijskih činjenica, a delom zbog bogate mašte pojedinih ljudi.

Tačno je da je Hana, koja je umrla 1849. verovatno imala neke veze sa Džozefom Bonomijem, poznatim skulptorom i egiptologom, čiji relativno skroman spomenik leži samo nekoliko metara od mauzoleja.

Šuškalo se da je Bonomi dizajnirao mauzolej za Hanu, što je vrlo verovatno, budući da se na vrhu građevine nalazi piramida, a da su zidovani našarani čudnim hijeroglifima, kakvi se nalaze i na Bonomijevom spomeniku.

[adsenseyu1]

Ljudi tog vremena bili su fascinirani idejom putovanja kroz vreme i neki su verovali da su faraoni otkrili tajne takvih avantura. Možda je Bonomi naučio njihove trikove na ekspedicijama u Egiptu?

Ako jeste, mogao ih je preneti svom poslovnom partneru, misterioznom pronalazaču iz Londona Semjuelu Alfredu Vorneru, koji je sahranjen na istom groblju.

Vornerov najpoznatiji izum bila je “nevidljiva granata”, ili kako to Kouts opisuje, “bomba koja je mogla da se teleportuje na kratke razdaljine – nešto kao psihički torpedo”.

Pročitajte još i ovo:

Najveća misterija sveta: Da li se ispod Kupole na steni nalazi KAMEN TEMELJAC, tačka iz koje je Bog stvorio čitavu Zemlju?

Zanimljivo je to da je Kraljevska mornarica bila toliko intrigirana Vornerovim metafizičkim oružjem da mu je dozvolila da demonstrira svoje oružje. U tim probama uništen je barem jedan brod, ali nikad nije dokazana njena efikasnost.

[adsenseyu1]

Vornerova veza sa “psihičkim torpedom” bila je konačni dokaz za Koutsa da je mauzolej komora za teleportaciju ili možda čak vremenska mašina. On smatra da je ona samo deo niza komora podignutih na sedam grobalja u različitim delovima Velike Britanije i Francuske koje su omogućavale teleportaciju od jedne do druge u deliću sekunde.

Mit o vremenskoj mašini oživeo je 2003. škotski muzičar Dru Malholand, koji je iskoristio fotografiju mauzoleja Kortou za naslovnu stranu albuma “Music That Destroys Itself”.

Pročitajte još i ovo:

MISTERIJA traje: Šta se desilo sa američkim ZASTAVAMA na Mesecu?

Iako niko od stručnjaka, pa ni Godson, nije ubeđen u tu teoriju, Kouts je nepokolebljiv.

– Možda ću organizovati aukciju kako bih odlučio ko treba prvi da uđe unutra, kada dobijemo ključ. Bilo bi interesantno da vidimo šta će se desiti – kaže on.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "LONDON: Grobnica zaključana vekovima zapravo je VREMEPLOV za koji NIKO NEMA KLJUČ?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.