Na osnovu DUŽINE NJEGOVOG PRSTA saznajte da li mu se sviđate

prsti

Foto: Pixabay

Dodatni milimetri koje ni ne primećujete su definisani nabojem muškog hormona testosterona. A izgleda da je ženama to privlačno.

Muškarci čiji je domali prst duži imaju četiri puta više šansi da završe sa damom sa oblinama, odnosno ženom klasičnih proporcija – velikih grudi, uskog struka i širih kukova.

Da li će muškarac imati devojku modela je zapravo određeno još pre nego što je zapravo rođen, kako kažu naučnici.

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Jagelonian u Krakovu, pronašli su 50 muškaraca čiji je domali prst duži od kažiprsta pa su ih malo ispitivali i proučavali, a i zavirili su u njihov privatan život, odnosno pogledali su im partnerke.

– Naša studija pokazuje da prednatalno okruženje kod muškarca ima uticaja na to da li će biti u vezi sa atraktivnijom i, vrlo verovatno, plodnijom ženom. Muškarci sa dužim domalim prstom su bili četiri puta češće sa ženama koje su imale uzak struk i velike grudi – rekla je Berenika Kuna, naučnica koja je radila na istraživanju.

Ona dodaje ”Praćenje očiju pokazuje da ptilikom procene atraktivnosti ženskog tela, muškarci se uglavnom fokusiraju na struk i grudi, a to su signali koji govore o plodnosti žene.”

– Uži struk u kombinaciji sa širokim kukovima je znak koji ukazuje na zdravlje i mladost. Velike grudi su uglavnom znak seksualne zrelosti i sposobnosti brige o nekome. Ipak, u zapadnim civilizacijama, te karakteristike se smatraju atraktivnim – kaže ova naučnica.

Eksperti tvrde: Velikoj Britaniji preti malo ledeno doba

Veća izloženost testosteronom u materici ima i drugih efekata. Između ostalog to znači da su ti muškarci mišićaviji, više su atletske građe, jači su i bolje se orijentišu u prostoru, što je ženama jako privlačno.

Muškarci koji su bili znatno manje izloženi testosteronu dok su još bili u stomaku, imaju povećan rizik od poremećaja kao što su depresija i anksioznost, pokazuju istraživanja.

Među poznatim frajerima, oni koji imaju duži domali prst, su kradljivci ženskih srca poput Šon Konerija, Bred Pita i Kolin Firta. Međutim u toj grupi se nalaze i Mik Džeger i Prins koji su imali neverovatno privlačne partnerke.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Žena.blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Na osnovu DUŽINE NJEGOVOG PRSTA saznajte da li mu se sviđate"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.