NAJDRAŽI NAPITAK TOKOM ZIMSKIH DANA: Napravite savršeno KUVANO VINO!

šolja

Foto: Pixabay

Postoji puno varijacija na temu kuvanog vina, ali osnovni recept bi izgledao otprilike ovako:

Sastojci: 1 paketić kore cimeta, 1 litar crvenog vina, 7 karanfilića, 150 do 200 ml vode, 5 do 7 kašika šećera, po želji narandžina kora

[adsenseyu1]

Priprema: U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i karanfiliće i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrijte do vrenja. Tekućinu, kuvano vino, poslužite u toplim šoljama ili u čašama sa metalnom drškom.

Niko ne može biti 100 odsto siguran da neće transfuzijom dobiti virus HIV-a ili hepatitisa B i C

Tajni sastojak: Želite li da vam kuvano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite nekoliko zrna bibera i prokuvajte sa ostalim začinima. Crni biber poslužiće vam i ako pri ruci nemate karanfilić. Takođe, kod serviranja u šolju ubacite krišku narandže – daće vinu još posebniji ukus.

Uživajte!

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: CDM.me)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NAJDRAŽI NAPITAK TOKOM ZIMSKIH DANA: Napravite savršeno KUVANO VINO!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.