Najlepši prirodni bazen na svetu – FOTO

Ekspedicija

foto-ilustracija: pixabay.com

Veliki je broj mesta na svetu koja svojom lepotom ostavljaju bez daha. Mnoga mesta koja se nalaze na moru sama po sebi su lepa, što zbog svog geografskog položaja i činjenice da su na moru, što zbog neverovatne lepote koju pružaju posetiocima.

Jedno od takvih mesta je i prelep prirodni bazen na italijanskoj obali.

“Pećina poezije”, kako se zove ovaj bazen ili na italijanskom “Grotta della Poesia“, prirodni je bazen smešten u selu Roca Vecchiji, na jadranskoj obali između gradova Leće i Otranta, a nalazi se unutar većeg arheološkog nalazišta.

https://www.instagram.com/p/BYlcZx9j-Tl/?utm_source=ig_embed

Oko kilometar od glavne, nalazi se i druga, manja “Pećina poezije”. Obe pećine imaju tunele koji vode direktno do mora, do kojeg može da se dođe plivanjem ili malim brodom.

Turiste osvaja šarmantna eliptična forma ponora većeg bazena, širokog oko 30 metara, a idealna je i za skakanje sa litice sa pet metara visine, što privlači brojne turiste.

https://www.instagram.com/p/Bb-D5-jALS0/?utm_source=ig_embed

Ime bazena potiče iz priče prema kojoj je jednom davno postojala princeza koja je volela da pliva ​​u bistroj vodi pećine tako da su mnogi pesnici dolazili tamo i posvećivali joj svoje pesme.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net/punkufer.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Najlepši prirodni bazen na svetu – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.