NAJSTARIJI HIRURG NA SVETU: Sa svojih 89 godine svakodnevno obavi četiri operacije, a ovo je tajna njenog uspeha

operacija

Foto: fejsbuk

Ako mislite da vas starost može udaljiti od profesije kojom ste se strastveno bavili tokom čitavog života, prevarili ste.

Upoznajte Alju Iliničnu Levuškinu. Ona je hirurg u jednoj moskovskoj bolnici i uprkos tome što se bliži devedesetoj godini još uvek je posvećena svojim profesionalnim aktivnostima. Njen radni dan traje 4 sata a najveći deo tog vremena provodi u operacionoj sali.

Alja živi u malom stanu zajedno sa hendikepiranim nećakom i svojih 8 mačaka. Poslednjih 67 godina se bavi hirurgijom a u dosadašnjoj karijeri je obavila više od 10 000 operacija. I tu kako sama kaže nije kraj operacijama.

[adsenseyu5]

– Biti lekar nije samo profesija. To je način života. Nemam nameru da se apsolutno povučem. Ko bi tada radio ove komplikovane operacija – izjavil je Alja za Lite FM a prenosi sajt boredpanda.

operacija

Foto: printscreen/tviter

Levuškina je sa svojih 89 godina verovatno najstariji aktivni hirurg na svetu a na pitanje o tajni njene vitalnosti odgovorila je sledeće:

– Nema nikakve tajne. Živim kao i većina ljudi na ovom svetu. Jedem sve, radim sve, mnogo plačem ali se i mnogo smejem – iskrena je Levuškina.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs/Izvor:N.N.,Dnevno.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NAJSTARIJI HIRURG NA SVETU: Sa svojih 89 godine svakodnevno obavi četiri operacije, a ovo je tajna njenog uspeha"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.