NIJE STVAR GENETIKE: Zbog ove loše navike možete da ostanete BEZ KOSE!

žena

Foto: Pixabay

Navika zbog koje biste mogli da oćelavite! Dok je kod muškaraca to najčešće stvar genetike, žene bez kose ostaju zbog jedne navike.

Iako se to čini kao sasvim logična i normalna stvar, vezivanje kose u rep ili punđu dok trenirate, recimo, moglo bi da vas ostavi bez kose.

Specijalistkinja za kosu i kožu glave, Anabel Kingsli, kaže da se vezivanjem kose dlaka mnogo oštećuje. To, naravno, ne znači da nikada ne smete da je vežete, već da ne bi trebalo to da radite stalno.

Posebno je opasno ako kosu jako zatežete da ne ispadala iz gumice jer je tada toliko vučete unazad da može da se javi vrsta alopecije.

Kingslijeva je pričala o tome kako sve veći broj dolazi u njenu kliniku zbog opadanja kose, zbog čega smatra da je važno da znaju uzrok opadanja kose.

Ona savetuje ženama da tokom treninga nose opuštenije frizure, odnosno da ne zatežu kosu previše.

Iznenađenje: Komunistička partija Rusije izabrala ovog čoveka kao protivkandidata Putinu

Preterano zategnut rep, punđa ili pletenice mnogo vuku kosu unazad i time se oštećuje dlaka i folikule. Na početku, zbog toga se dlaka lomi ili opadaju pramenovi kose. Ako se kosa često tako zateže duži vremenski period, može da dođe do trajnog gubitka kose, kaže Kingslijeva.

Ona takođe dodaje da, ukoliko zatežete kosu toliko da vas zaboli glava ili koža glava, sasvim izvesno je da time štetite i kosi.

Specijalistkinja takođe dodaje da ovoj vrsti alopecije odnosno gubitka kose doprinose i ekstenzije za kosu.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Mondo)

Budite prvi sa komentarom na članku "NIJE STVAR GENETIKE: Zbog ove loše navike možete da ostanete BEZ KOSE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.