Nije za prosečne: Ovo je aerodrom na koji mogu da slete samo superpiloti! – VIDEO

Opasno sletanje

Aerodrom “Lids Bredford” je jedan od onih na kojima tokom sletanja možete da dobijete “morsku bolest”. Kada duvaju jaki vetrovi, kao na ovom snimku, letelice se toliko zanose da piloti moraju da daju sve od sebe da bi se bezbedno spustili.

To je aerodrom koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini u Britaniji, što na Ostrvu znači – kada je loše vreme, vetrovi iznad aerodroma duvaju brzinom i do 170 kilometara na sat!

Piloti se zbog toga prvo preznoje kada vide vazdušnu luku „Lids Bredford“ u planu, a zatim i tokom sletanja, gde su na testu koji ih tera da upotrebe sve svoje veštine.

Ovaj zanimljivi video-snimak govori u prilog tome koliko je teško održati avion na pravcu kada bočni vetrovi krenu da vas „bacaju“ levo-desno na prilazu pisti.

[adsenseyu1]

Posebno je pilot propelerca kompanije “Flajbi” bio na mukama. Svaka mu čast kako se izborio sa “nevidljivim silama”!

Aerodrom u Lidsu se smatra najtežim za sletanje na svetu kada vremenski uslovi nisu idealni.

Snimak je nastao baš u vreme kada je oluja sa Severnog Atlantika pogodila Veliku Britaniju i izazvala najjače udare vetra u poslednjih 50 godina, piše Dejli mejl.

Jedina beneficija za putnike iz SAD, preko Atlantika, do Britanije bila je što su pod jakim udarima vetra u rep putovali mnogo brže, pa su neki letovi trajali i po dva sata manje.

(skandalozno.rs, blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nije za prosečne: Ovo je aerodrom na koji mogu da slete samo superpiloti! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.