ODLIČAN TRIK: Pomešajte JABUKOVO SIRĆE sa ova dva sastojka i rešite se prašine u vašem domu

čišćenje

Foto:Pixabay

Postoji odličan trik kako da postignete da se prašina ne skuplja toliko brzo – premažite površinu ovom smesom i rezultat će vas oduševiti.

Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne skuplja toliko brzo – premažite površinu smesom jabukovog sirćeta i glicerina.

 

[adsenseyu5]

Potrebni sastojci:

  • litar vode
  • kašika jabukovog sirćeta
  • kašika glicerina

Postupak: Dobro pomešajte vodu, jabukovo sirće i glicerin. Tečnost nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.

Još nekoliko saveta:

Ne koristite “praško” za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovno čistite grejalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer tamo mogu da se skrivaju velike količine prašine koja će izleteti čim ih uključite.

Takođe, izbegavajte brisanje prašine “na suvo” jer, kao i kod “praška”, prašina će se samo razleteti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.

 

[adsenseyu1]

Ne zaboravite da vodite brigu i o usisavaču, odnosno redovno menjajte filter – inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti u vazduhu.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Avaz.ba)

 

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ODLIČAN TRIK: Pomešajte JABUKOVO SIRĆE sa ova dva sastojka i rešite se prašine u vašem domu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.