Otišao u šetnju i vratio se kući posle 54 godine (VIDEO)

šetnja

Foto: Youtube/Screenshot

Vang Ći obavljao je dužnost vojnog nadzornika 1963. godine kada je greškom prešao granicu sa Indijom, a od tada mu nije dozvoljeno da se vrati u Kinu. Sada se, konačno, posle 54 godine prvi put vratio u Kinu i video sa rodbinom.

Bi-Bi-Si je o Vangovom slučaju pisao pre izvesnog vremena, a nakon teksta sa njim su u kontakt stupili kineske diplomate, koje su mu rekle da se trude da mu pomognu da dobije dokumenta.

[adsenseyu5]

Vang je ubrzo posle toga, 54 godine od kada je prešao granicu sa Indijom, dobio potrebne papire i avionsku kartu za Peking, gde ga je dočekala rodbina. Kada je stigao u rodni Sijanjang, okupio se veliki broj ljudi koji su nosili transparente: „Dobrodošao kući, vojniče“.

Na avionu za Kinu su mu se pridružila deca, a njegova indijska supruga je izostala zbog bolesti.
Pre 54 godine Vang je imao zadatak da gradi puteve za kinesku vojsku, a zarobljen je kada je greškom prešao na indijsku teritoriju.

[adsenseyu1]

„Izašao sam iz kampa da se malo prošetam, ali sam se izgubio. Bio sam umoran i gladan. Kada sam video vozilo Crvenog krsta prišao sam da zatražim pomoć. Oni su me predali indijskoj vojsci“, ispričao je za Bi-Bi-Si.

Narednih sedam godina proveo je u brojnim zatvorima pre nego što ga je sud oslobodio 1969. godine. Policija ga je odvela u Tirodi, zabačeno selo u centralnoj državi Madja Pradeš. Od tada mu nije dozvoljeno da napusti državu.

[adsenseyu1]

Umesto toga, radio je u mlinu, a kasnije se oženio lokalnom devojkom i sa njom podigao porodicu. Komšije su rekle da su živeli siromašno.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Otišao u šetnju i vratio se kući posle 54 godine (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.