Ovo je točak života, najkraći test ličnosti: Ovako psiholozi procenjuju ljude za jedan minut!

život

Foto: STIL

Test će vam otkriti koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba više da radite u životu

Točak života je najkraći test ličnosti koji koriste mnogi psiholozi i life coach treneri, a genijalan je alat za brzi vizualni prikaz kako vam ide u 8 najvažnijih aspekata života!

Test traje bukvalno 1 minut, a vizualno će vam pokazati koliko glatko ide vaš točak života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba više da radite u životu.

[adsenseyu5]

Život svakog čoveka sastoji se od 8 najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, porodica), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvalitet života i okoline), novac

Svi znamo koliko je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija, što vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Kako uraditi ovaj test? Uzmite list papira i precrtajte (ili odštampajte) sliku koju vidite iznad.

Ocenite svoje zadovoljstvo svakim segmentom života za protekli period života (mesec, 6 meseci, godina…) na skali od 1 do 10.

[adsenseyu1]

Nakon toga spojite tačke (ocene) linijom po točku života i pogledajte koji oblik ste dobili. Da li je to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?

Dakle, dobićete vizualno svoj lični “točak života”, a zajedno sA njim i razumevanje na šta treba da obratite više pažnje. Najbolji i poželjan rezultat je što pravilniji i veći krug.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocene 10 ili ako niste dobili veliki pravilni krug, već neku malu kocku ili bilo šta. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi uveravaju da redovnim analiziranjem na ovom točku, odnosno osveštavanjem kvaliteta svih 8 aspekata vašeg života, možete da napravite brz napredak i da će vaš točak života postati okrugliji, veći i vrteće se kao podmazan.

Radite ovu vežbu svakog meseca kako biste vizualno pratili svoj napredak.

(Skandalozno.rs, Izvor: Stil.kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je točak života, najkraći test ličnosti: Ovako psiholozi procenjuju ljude za jedan minut!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.