OVU BILJKU MORATE IMATI U KUĆI: Donosi SREĆU, a lako se održava

kuća

Foto: wiikipedia-KENPEI

Veoma se lako održava, a pošto je u pitanju vrsta deteline veruje se da kući donosi sreću

Ljubičasta ukrasna detelina potiče iz porodice Oksalisa (Oxalis triangularis) a svojim lepim i nežnim listovima i cvetovima osvaja i krasi sve više domova. Međutim, nije samo odličan izbor za prozore i kuće, već i terase i dvorišta.
Potiče iz Brazila, a njeni tamnoljubičasti cvetovi se zatvaraju tokom noći, piše Lepa & Srećna.

[adsenseyu5]

Kako negovati ukrasnu detelinu

Traži svetlost i vlažno zemljište. Ukoliko je gajite u spoljašnjim uslovima, obezbedite joj svetlost, ali imajte na umu da im prija temperatura oko 15 stepeni. Mogu tolerisati i veće teperature, međutim mora se voditi računa, jer ako pređe 27 listovi će klonuti i biljka neće biti sveža i lepa. Zalivanje treba biti oskudno, što znači malom količinom vode s vremena na vreme.

Razmnožavanje

Ukrasna detelina raste iz lukovica i razmnožava se njihom deobom. Kao i ostale lukovice, i ova detelina ima periode mirovanja, a na kraju takvog perioda možete da izvadite lukovicu iz zemlje, odvojite bočne čenove i da ih zasadite u odgovarajuću zemlju pa ćhttp://www.dnevno.rs/magazin/savremena-domacica/97496/unesite-srecu-u-vas-domovu-biljku-morate-da-imateete dobiti nove biljke.

Biljke su otporne na bolesti, a od štetočina imamo čestu pojavu biljnih vaši. Oxalis se može držati kao pojedinačna sobna biljka ali se može saditi u većim korpicama ili žardinjerama zajedno sa nekim drugim cvećem kao što su begonije.

[adsenseyu1]

Budući da se radi o detelini i da se smatra da ove biljke sa četiri lista donose sreću, možemo zaključiti da sa prelepom  ukrasnom detelinom nikako ne možete pogrešiti.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/izvor:lepaisrećna)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "OVU BILJKU MORATE IMATI U KUĆI: Donosi SREĆU, a lako se održava"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.