Ovu evropsku državu možete celu da – IZNAJMITE!

Alpi umiru?

foto-ilustracija: pixabay.com

Ako ste mislili da sopstvenu državu mogu da imaju samo vladari apsolutističkih monarhija, prevarili ste se. Ukoliko imate dovoljno novca, jednu malu evropsku zemlju možete iznajmiti za 70.000 dolara za noć.

Lihtenštajn je došao na tu ideju nakon što je 2010. godine američki reper Snup Dog želeo da uzme u najam celu državu za snimanje novog spota. Njegovu ponudu su vlasti tada odbile jer nije mogao da ponudi dovoljno garancija, ali su zvaničnici shvatili da bi takva ponuda mogla da donese značajan profit ovoj državi koju inače ne posećuje mnogo turista.

Takođe, ova zemlja je u svetu poznata kao poreski raj za milijardere, pa su tako vlasti shvatile da bi ova ponuda bila interesantna bogatašima iz celog sveta.

Oni koji se odluče da iznajme Lihtenštajn, moći će da dovedu još 150 ljudi koje sami odaberu. Takođe, za vreme boravka moraće da upravljaju zemljom i državnom policijom, koja ima 110 članova. Iako zvuči odgovorno, ovo ne bi trebalo da bude težak zadatak jer Lihtenštajn ima najmanju stopu kriminala u tom delu Evrope.

Ako biste iznajmili državu koja se nalazi između Austrije i Švajcarske, imali biste prava da menjate nazive ulica, pa čak i da uvedete sopstvenu valutu! Naravno, samo privremeno i sa dodatnim plaćanjem.

U cenu od 70.000 dolara za noć uključena je degustacija vina iz ličnog podruma Hansa Adama II, kneza od Lihtenštajna, kao i skijanje na najboljim stazama u zemlji i raskošna večera sa razgledanjem zamka “Vaduc”.

Ako ste se zabrinuli za sudbinu oko 37.000 stanovnika ove države, oni neće biti iseljeni. Zapravo, pomagaće novim vlasnicima zemlje i biti tu za sve što im je potrebno.

Firme koje organizuju iznajmljivanje Lihtenštajna u ponudi imaju i sela u Austriji i Švajcarskoj koja se nude u zakup po ceni od 60.000 evra za noć.

Ipak, dati na iznajmljivanje celokupnu teritoriju jedne suverene države, presedan je na koji će se teško usuditi neka druga država.

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovu evropsku državu možete celu da – IZNAJMITE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.