Pogledajte šta se desi kad u Švedskoj vrisnete u 10 sati uveče! – VIDEO

Švedska

Ako se nađete u Švedskoj, tačnije u jednog gradskoj četvrti u Stokholmu oko 22 sata i odlučite da se proderete iznenadili biste se kakva bi bila reakcija.

Švedska je ipak posebna, a stanovnici kvarta Flogsta u Stokholmu pokrenuli su bizaran trend, koji datira još iz 70-ih godina 20. veka. Od tada svake noći neko otvori prozor, zavrišti i tako krene masovno vištanje po čitavom kvartu. Bez teških reči, bez policije.

Verovali ili ne: Znate li da kosu možete prirodno ofarbati samo uz pomoć KAFE?!

Trend se proširio ostatkom Švedske, a danas stanovnici drugih švedskih gradova znaju šta bi trebalo da urade kad čuju vrisak u 22 sata, prenosi news.com.au. Taj neobičan običaj snimio je jedan mladić koji živi u Stokholmu, a snimak je postao viralan na Reditu iako je snimljen još početkom prošle godine.

Američki korisnici Redita komentarisali su snimak i ustanovili da kad bi se slično dogodilo u njihovim gradovima, ljudi bi reagovali potpuno drugačije. Ili bi vrištali na vas na ne baš simpatičan način ili bi možda čak i zapucali ka vama.

[adsenseyu1]

Postoje dve teorije oko toga kako je počela ova neobična tradicija. Jedna kaže da je to bio način kako bi se studenti, koji većinom žive u kvartu Flogsta, rešili stresa pre ispita. Druga kaže da je to odavanje počasti jednom studentu koji se ubio.

Svake večeri, na pet minuta, Flogsta zvuči sablasno, a sami žitelji tvrde da je najbolja atmosfera za vikend u isto vreme.

(kurir)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Pogledajte šta se desi kad u Švedskoj vrisnete u 10 sati uveče! – VIDEO"

  1. BOLESNICI,pijandure, neradnici- zdravstvo im je bolesno – ja sam zivela 2 god. tamo- i POBEGLA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.