PRONAŠAO PORUKU U BOCI: Nije verovao svojim očima kada je pročitao šta piše!

boca

foto-ilustracija: pixabay.com

Palestinski ribar Džihad al-Soltan prilično se iznenadio kada je nedaleko od plaže u blizini Gaze u moru primetio poruku u boci.

Boca s porukom prešla je put u Sredozemnom moru dugačak skoro 800 km, a otplutala je s plaže na Rodosu gde ju je u more bacio mladi britanski par koji je tamo letovao u julu.

– Trenutno smo na letovanju na Rodosu i voleli bismo da znamo dokle će doploviti ova boca. Javite nam, čak i ako stigne samo do susedne plaže  piše u poruci koju su potpisali Zak i Bet.

Odgovorivši na e-mail adresu naznačenu u poruci, Soltan je otkrio da su pošiljaoci poruke u boci studentkinja Betani Rajt i njen dečko, Zak Mariner.

Soltan je rekao da je bio vrlo iznenađen kada je shvatio da je boca uspela da pređe sve prepreke u Sredozemlju, s obzirom na izraelsku pomorsku blokadu i zonu ograničenja ribolova, koje su Izraelci uveli sa ciljem da spreče Hamasovo krijumčarenje oružja.

– Za razliku od nas ribara koji ne smemo da otplovimo dalje od 10 kilometara od obale, ova boca je uspela da preplovi međunarodne vode i pređe brojne granice. Nadam se da ćemo jednog dana i mi biti ovako slobodni – rekao je.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

2 komentara na "PRONAŠAO PORUKU U BOCI: Nije verovao svojim očima kada je pročitao šta piše!"

  1. I jel odgovorio

  2. I jel odgovorio

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.