PUNI SU SEBE: Ovi muškarci ne priznaju da NISU U PRAVU, evo i zbog čega

samac

Foto: Pixabay

Muškarci sa više testosterona imaju više samopouzdanja. Oni su toliko puni sebe da se ponašaju kao da su uvek u pravu.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu “Vestern” pokazalo je da muškarci koji imaju viši nivo testosterona imaju potrebu da ističu da su u pravu čak i kad očigledno nisu.

[adsenseyu5]

Muškarci koji su učestvovali u istraživanju trebalo je da odgovore na jednostavno matematičko pitanje: “Igračke šišmiš i lopta ukupno koštaju dolar i deset centi. Ako šišmiš košta jedan dolar više od lopte, koliko košta lopta?” Većina ljudi bez mnogo razmišljanja reći će da lopta košta 10 centi.

Ipak, niste u pravu – šišmiš košta 90 centi više od lopte i tačan je odgovor da lopta košta 0,05 dolara, a šišmiš 1,05 dolara. Čini se da jednostavan matematički zadatak i nije baš toliko jednostavan – rešilo ga je manje od 20 odsto muškaraca iz grupe koji su dobili dodatnu dozu testosterona.

Pokazalo se i da su muškarci sa više testosterona ishitreniji, brže daju odgovore koji su češće netačni i razmišljaju duže od muškaraca sa manjim nivoom testosterona. Muškarci sa više testosterona imaju više samopouzdanja i ne brinu toliko o tome da li je odgovor tačan ili nije – jer su dovoljno “puni sebe” da se postave baš kao da su u pravu.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:superžena)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "PUNI SU SEBE: Ovi muškarci ne priznaju da NISU U PRAVU, evo i zbog čega"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.