PUTUJETE USKORO NA GODIŠNJI ODMOR: Ako imate MUČNINU tokom putovanja, lako je možete ublažiti

auto

Foto: Pixabay

Uz slabost se javljaju vrtoglavica, mučnina, glavobolja, nedostatak daha, znojenje, pad krvnog pritiska… Neke jednostavne mere, ipak, mogu da ublaže ove neprijatne simptome.

Mnogi se već spremaju za odmor u predsezoni, a ukoliko pate od mučnine tokom putovanja, trebalo bi da preduzmu sve kako ne bi pokvarili odmor već na samom startu. Bolest kretanja u većini slučajeva pogađa decu, ali i odrasle osobe, a muškarci su, kako pokazuju istraživanja, za 20 do 30 odsto skloniji poremećaju koji je izazvan putovanjem automobilom, avionom ili brodom.

[adsenseyu5]

Bolest kretanja utiče na osećaj za ravnotežu. Uz slabost se javljaju vrtoglavica, mučnina, glavobolja, nedostatak daha, znojenje, pad krvnog pritiska… Neke jednostavne mere, ipak, mogu da ublaže ove neprijatne simptome:

– pre nego što krenete na put, provetrite i rashladite automobil

– pre vožnje izbegavajte jaku hranu

– dok se vozite, otvoriti malo prozore ukoliko nema klima-uređaja u automobilu

– sedite na prednje sedište ako ne vozite

– gledajte ispred sebe, nemojte se okretati, nemojte čitati, a pogotovo nemojte pušiti u autu

– nemojte koristiti jake parfeme jer jaki mirisi mogu izazvati mučninu

– pravite pauze

– tablete protiv povraćanja koje se uzimaju 30 minuta pre puta imaju uspavljujući efekat, pa umesto njih možete da probate prirodni napitak od đumbira koji ćete sipati u čaj, ili da žvaćete sveže listove nane.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Novosti)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PUTUJETE USKORO NA GODIŠNJI ODMOR: Ako imate MUČNINU tokom putovanja, lako je možete ublažiti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.