Raskopao je dnevnu sobu i ispod kauča otkrio srednjevekovni bunar! – VIDEO

Otkriće

Srednjevekovni bunar – foto: Printscreen Youtube

Kolin Stir (67) već godinama vadi zemlju iz srednjevekovnog bunara u potrazi za ćupom sa zlatom.

Ovaj penzioner iz engleskog mesta Plimut ne kopa rupu ni u svom dvorištu ni na livadi već u dnevnoj sobi svoje kuće. Kolin se sa suprugom i decom uselio u ovu viktorijansku kuću iz 19. veka pre 30 godina.

Neobična neravnina na podu odmah im je privukla pažnju. Kada je jedne noći sanjao blago u svojoj kući, muž je uzeo kramp i lopatu u ruke i ubrzo ispod sofe otkrio zatrpani bunar. Nacrti pokazuju da je bunar na ovom mestu stajao i u 16. veku.

Kopao bi on i dalje ali ga je supruga naterala da zatrpa rupu kako u nju ne bi upalo neko od njihovo troje dece.

Međutim kada su deca porasla, a Kolin 2011. otišao u penziju, ponvo je krenuo u svoju potragu za zlatom o kojem je razmišljao sve te godine, sedeći na kauču iznad zatrpanog bunara.

Huavej traži pomoć od Evropske unije: Nemojte sedeti skrštenih ruku dok nas Amerika napada

Uz pomoć komšije počeo je da izvlači zemlju pomoću kante na užetu. Prvo je na metar i po dubine naišao na drveni mač umotan u kožu. Zatim je našao i neka nemačka eksplozivna sredstva.

Čak je u rupu ugradio svetlo i osigurao je vratašcima međutim sve je stalo kad je naišao na podzemne vode. To ga je usporilo u nameri da kopa dalje, ali još ne odustaje od namere da otkrije što se nalazi na dnu bunara.

“Voleo bih da mogu da otputujem kroz vreme u prošlost i otkrijem šta se krije dole”, kaže Kolin Steer i dalje maštajući o blagu.

        

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/plymouthherald.co.uk)

Budite prvi sa komentarom na članku "Raskopao je dnevnu sobu i ispod kauča otkrio srednjevekovni bunar! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.